Család

Így lesznek tucattermékből egyedi babák

Egy kijevi művész babaátalakításai.

A kijevi Olga Kamenetszkaját gyakran keresik fel a babagyűjtők, ugyanis van egy különleges képessége: a gyári tucatbabákból egyedi, különleges műalkotásokat tud alkotni.

Kisgyerekként Olga is sokat játszott babákkal, később azonban kinőtt ebből, és jó pár évnek kellett eltelnie, mire újra felfedezte őket: ez nagyjából a Monster High babák megjelenéséhez köthető. Aztán egyszer látott közöttük egy olyat, amilyet még sehol máshol, és hamar megtudta, hogy az egy OOAK (One Of A Kind – teljesen egyedi) baba.

Fotó: Facebook/Olga Kamenetskaya

Teljesen lenyűgözte a baba részletgazdagsága, ekkor kezdett el YouTube-videókat nézni a babaátalakítás titkairól. Az első saját babáját 2013-ban készítette el, de mára már rá sem bír nézni, mert sokkal gyengébb, mint a mostani munkái.

Fotó: Facebook/Olga Kamenetskaya

Ahogy a szakértelme nőtt, elkezdte a munkáit felrakni az internetre. Mára annyira keresett, hogy hosszabb időintervallumokra fel kell függesztenie a rendelések felvételét, hogy a meglévőket teljesíteni tudja.

Fotó: Facebook/Olga Kametskaya

Szívesen alakít babákat valódi emberek portréjává, de saját elképzeléseit is sokszor megvalósítja a babákon. Munkáihoz akrilfestéket és pasztellfestéket használ, de néha tényleges sminket is használ rajtuk.

Fotó: Facebook/Olga Kametskaya

Forrás: Oddity Central

Kiemelt kép: Facebook/Olga Kamenetskaya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top