Család

10 ok, amiért örülök, hogy elváltam

Pia Kutten három kisfiú anyukája, aki nemrég elvált, és csak most kezd ráébredni, milyen sok mindenben akadályozta a házassága. Az élete persze nehezebb lett sok tekintetben, amióta egyedülálló, dolgozó anya lett, de van pár oka arra, hogy mégis örül, hogy elvált a férjétől.

1. Azt tehetem, amit akarok

A házasságom alatt megtanultam, hogy könnyebb úgy csinálni a dolgokat a ház körül, ahogy a férjem akarja, legyen szó a salátaöntet kiválasztásáról vagy a ruhák hajtogatásáról. A válás óta újra én hozhatom a saját döntéseimet.

2. Azt eszem, amit akarok, amikor akarok anélkül, hogy bárki megjegyzéseket tenne rá

A férjem bevezetett a legújabb gasztrotrendek világába, de ez azt jelentette, hogy nem ehettem azokat az ételeket, amiket a legjobban szerettem. Most ha akarok, éjfélkor fagyit eszem, és senki nem mondhat rá semmit.

3. Az én pénzem

Már nem kell félnem, hogy kiborul a férjem, ha bevásárolok, azt veszem meg, ami tetszik, és senki más nem rendelkezhet a saját pénzem felett.

4. Nem kell éjjel azon rágódnom, hogy mikor ér már haza a férjem

Igen, néha hiányzik, hogy egy felnőtt emberhez szóljak, de gyakran voltam egyedül éjjelente a házasságom alatt is. A különbség az, hogy már nem vagyok frusztrált, mert eltűnt a férjem.

5. Nem kell utána takarítanom

Nagy kihívás teljes munkaidőben dolgozni és mellette gondozni három gyereket, de sokkal könnyebb az élet a férjem extra káosza nélkül. Nem hiányzik, hogy szedegessem utána a szennyest a padlóról.

válás házasság férj

Képünk illusztráció

6. Nincs szükségem az elfogadására

Próbáltam megfelelni a férjemnek, de általában kudarcot vallottam. Sosem voltam elég jó neki. A válás óta viszont egyetlen vélemény számít: az enyém.

7. Én választom ki a ruháimat

Saját magamnak öltözködöm, azt a ruhát veszem meg, ami tényleg tetszik, és nem azt, amiről azt gondolom, majd tetszem benne a férjemnek.

8. Senki sem kritizál

Ha hibázom, akkor saját magamat vonom felelősségre, és senki sem mutogat rám ujjal, azt morogva, hogy „én megmondtam”.

9. Lehet saját véleményem

Nem hiányoznak a viták, hogy mindig mindent jobban tudott nálam. Sokkal békésebb lett az életem.

10. A jövőm rajtam múlik

Nem bántam meg a házasságomat, mert az én döntésem volt, és három csodálatos gyerekem született belőle. De elvesztettem magam a férjem mellett, túl sok kompromisszumot kötöttem. Most, hogy elváltam, és szabad vagyok, tudom, hogy csak rajtam múlik, milyen jövőt alkotok magamnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top