Család

Szarvasmarhák címkézésére használatos eszközzel lyukasztották ki a kisbaba fülét

Egy piercinges szerint ha már kilyukasztják gyerekünk fülét, legalább ne fülbelövő pisztollyal tegyék.

A fülbelövés mindig kényes téma, amit jobb, ha te magad döntesz el. Ám sok szülő úgy gondolja, könnyebb ezt már babakorban lezavarni, így nem kell később ezzel vesződnie a gyereknek. Csakhogy ilyenkor még jobban oda kell figyelni a füllyukasztás körülményeire, mert míg felnőttként vagy kamaszként tudod, mi miért fog történni, babaként csak a fájdalmat érzed esetleg.

Így gondolja ezt Zack Watson profi piercinges is, aki ellenzi például a fülbelövő pisztolyokat. Apaként és profi lyukasztóként is megpróbálja felhívni a figyelmet arra, hogy a gyerekek fülét sokkal jobb átszúrni, mint lőni, és szerinte a szülőknek nem szabadna megengedniük soha, hogy a gyerekek fülét pisztollyal lyukasszák ki.

Sajnos nem mindenki hallgat erre a intelemre. Egy szülő figyelmen kívül hagyta a tanácsát, és babája szenvedte el a következményeket. Egy bevásárlóközpontban lőtték ki a fülét egy olyan eszközzel, amelyet eredetileg a szarvasmarhák címkézésére használtak, ráadásul a gyerek valami olcsó, vacak fülbevalót kapott. Be is gyulladt a füle, tiszta seb lett, és miután begyógyult, újra kellett lyukasztani.

Hogy miért nem jó a pisztolyos füllyukasztás?

A piercingpisztolyok Watson szerint nem sterilizálhatók, és nem elég élesek, ami miatt komplikációk léphetnek fel. 

„A gyermeked nem a te tartozékod, hanem olyan személy, aki véleményeket fog kifejteni arról, hogyan szeretne kinézni. Ezért nem gondolom, hogy rá kellene erőltetnünk a saját véleményünket.”

Cafe Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top