Család

Műanyag zacskók segítségével élte túl a koraszülött csecsemő

Mindössze tíz százalék esélyt jósoltak az orvosok annak a csecsemőnek, aki a kiírt időpontnál négy hónappal korábban érkezett.

A most már kilenc hónapos, dundi csecsemő, Darcie mindössze 24 hetesen és alig egykilósan látta meg a napvilágot. Édesanyja, Sarah nem akarta elhinni, amikor alig hat hónapos terhesen beindult a szülése.  Végül két nap vajúdás után megszületett a csöpp baba. Az anyuka el sem merte mondani a nagyobb testvéreknek, annyira nem bízott benne, hogy a kislány túlélheti a korszülést.

Sarah még három hétig nem vehette a kezébe kicsinyét, aki az inkubátoron át inkább egy kis földönkívülihez hasonlított, mint emberhez. A bőre annyira vékony volt, hogy átlátszottak rajta az erei és a vére.

Sarah és párja már a temetését tervezgették, annyira valószínűtlennek tűnt, hogy egy ilyen pici koraszülött életben maradhat. Az orvosok mindössze 10 százalék esélyt jósoltak a csöppségnek a túlélésre, de mindent megtettek érte. Például a nap huszonnégy órájában műanyag zacskókkal tekerték körül, hogy az anyaméhet imitálják számára. Végül 14 héttel később az életben maradásért hősiesen küzdő bébi elhagyhatta a kórházat.

Édesanyja azóta is csak csodababának nevezi a most 9 hónapos, már jó egészségben lévő kislányt.

(Forrás: Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top