Család

Találkozott a májdonor a négyéves kislánnyal, aki az életét köszönheti neki

Ilyen az önzetlen segítség.

A kis Zanyah Brown kétéves volt, mikor az édesanyja, a Milwaukeeban élő Yvonne Huggins észrevette, hogy valami nem stimmel vele. Először csak megfázásszerű tüneteket mutatott a kicsi, hamarosan azonban nem akart enni, és mindene fájni kezdett.

Az orvosi vizsgálatok kiderítették, hogy Zanyah egy ritka májbetegségben szenved, és májátültetésre lesz szüksége. Yvonne gyorsan felmérte a helyzetet, és tudta, hogy nincs sok remény arra, hogy májdonort szerezzenek.

A kislány 2017-ben került a transzplantációs várólistára, és 2017 novemberében találtak is neki egy tökéletes donort egy 27 éves férfi, Kristian Vaughn személyében.

Fotó: Facebook/ABC News.

A férfi és a kislány december 11-én, a műtét előestéjén találkoztak, majd három hónappal az operáció után újra összejöttek. Az orvosok szerint tökéletes lett az eredmény, Vaughn maradék mája már teljesen funkcionál. Meghatva mesélte, hogy „az a kislány ott előttem megmutatta, hogy miről szól az élet. Örömről. Boldogságról. Úgy érzem, kitüntetés, hogy ebben részt vehettem.”

Forrás: ABC News

Kiemelt fotó: Facebook/ABC News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top