Család

Kecske segített megszökni a világjáró póninak

Egy kecske segített megszökni Taxinak, a világjáró póninak. A pöttöm ló gazdája a rádióból értesült arról, hogy Taxi ismét úton van.

Lassan már nemcsak Csongrád megye, hanem az egész ország ismerni fogja Taxi, a póni nevét, aki, ha teheti, világgá megy. Nem mintha nem érezné jól magát zákányszéki gazdájánál, ám Tibor szerint Taxi társasági póniló, aki legjobb barátja, a szamár elvesztése óta nem talál igazi társat maga mellé.

Taxi először tavaly nyáron oldott kereket, a mikor Tiborék tanyáján szénahordáskor nyitva maradt a kapu, a póni pedig élt a kínálkozó alkalommal, és lelépett. Útja egyenesen a szomszédos lovastanyára vezetett, ahol ideiglenesen befogadták, míg gazdája érte nem jött.

A második alkalomhoz a kecske segítette hozzá, amikor megbontotta a porta kerítését, így Taxi újra a maga ura lehetett. Tibort a felesége hívta telefonon, hogy a rádióban éppen egy kóborló póniról beszélnek.

Gyanús volt, hogy Taxi lehet az, és mint kiderült, tényleg nem volt itthon. Mivel nyáron is a Facebook segítségével találtuk meg, ismét itt kértünk segítséget. Sokan reagáltak a felhívásra, és hamar kiderült, hogy járt szőlőültetvényben, máshol répával vendégelték meg, de senki nem fogta be. Utoljára a dorozsmai felüljárón látták, ahol az autók kerülgették

 – mesélte a Délmagyarnak Lévai Tibor, aki hiába ment egyből Dorozsmára, Taxit már nem találta meg.

Végül másnap kiderült, hogy Taxi egy 12 kilométerre fekvő, domaszéki lovastanyán húzta meg magát, ahol ideiglenesen befogadták a kézhez szokott állatot.

Néhány héten belül Németországból hat ló érkezik hozzánk, így végre újra lesz társasága – mondta Tibor a Délmagyarnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top