Család

A Facebook évekre visszamenőleg tudhatja, kivel telefonáltál

Könnyen lehet, hogy olyan engedélyt is megadtál az androidos alkalmazásnak, amely összegyűjti a hívások és az sms-ek adatait.

Akár évekre visszamenőleg is adatot gyűjthet a hívásainkról és az sms-einkről a Facebook androidos alkalmazása. Ez úgy derült ki, hogy Dylan McKay fejlesztő letöltötte archívumként a közösségi oldal által összegyűjtött összes személyes adatát – írja a 24.hu.

A letöltött naplófájlban a hívások hosszát, a kezdeményezés idejét és a partner nevét is láthatta. A Facebook androidos appja ugyanis a telepítés után felajánlja, hogy a felhasználó feltöltse a névjegyeit, így könnyebben megtalálhatja a barátait.

Ám ez azzal is jár, hogy az alkalmazás hozzáfér a híváslistához és az üzenetekhez. A lehetőséget azonban ki is lehet kapcsolni.

A Facebook azzal védekezett, hogy csak akkor gyűjtenek adatot a felhasználó kontaktjairól, ha ahhoz hozzáférést adnak. Megjegyezték azt is, hogy az adatokat nem olvassák el, csak a metainformációkat gyűjtik össze, harmadik félnek pedig nem adják tovább.

A iPhone-t használókat nem érinti a probléma, mert az iOS-rendszer nem ad hozzáférést ezekhez az információkhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top