Család

Minden, amit a tavaszi szünetről tudni érdemes

A gyerekek biztosan nagyon várják már a tavaszi szünetet, de a szülőknek is jól jön egy kis családi feltöltődés. Hamarosan itt van ugyanis a húsvéttal egybekötött tavaszi szünet. Nem árt, ha tudjuk a pontos dátumokat, hogy időben megszervezzük a beosztást és a programokat.

Idén a tavalyihoz képest pár héttel korábban, április 1-jén lesz húsvét vasárnap, így az ehhez igazodó tavaszi szünet is jóval korábban érkezik meg. Nem árt, ha előre megbeszéljük a rokonokkal, barátokkal a programokat, hogy minden zökkenőmentes legyen az idei tavaszi szünetben.

Mikor lesz tavaszi szünet?

Hivatalosan 2018. március 29-től április 3-ig tart a tavaszi szünet az oktatási intézményekben. A szünet előtti utolsó tanítási nap tehát március 28. szerda, míg a szünet utáni első tanítási nap április 4., szintén szerda. Az óvodákban általában az iskolai rendhez igazodnak, a legtöbb helyen a kicsiknek szünet ugyan nincs, de csütörtöktől összevont ügyeleteket tartanak az igénynek megfelelően, hiszen sokan ilyenkor már nem mennek oviba.

Tavaszi szünet

Trükkös tavaszi szünet

Arra sem árt figyelni, hogy hiába a tavaszi szünet hivatalosan meghirdetett dátumai, vannak iskolák, ahol meghosszabbítják a tavaszi szünetet, egy megfelelő helyre (tavaszi szünet elé, vagy utána) elhelyezett, ún. tanítás nélküli munkanappal. Ez természetesen csak a diákoknak jelent hosszabbítást, vagy korábbi kezdést, ilyenkor ugyanis a tanárok dolgoznak, értekezleten vagy továbbképzésen vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top