Család

Egy aszexuális nő vallomása, akit kicsit sem érdekel a szex

Melinda még csak ítélkezéssel találkozott, ha kiderült, hogy aszexuális, azaz nem érdekli egyáltalán a szex. Az emberek szerint nem normális, pedig ő köszöni, de jól érzi magát szex nélkül is a bőrében. Elmesélte történetét.

Aszexualitás

„Az aszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája. A kifejezés azokat a személyeket jelöli, akik ritkán vagy egyáltalán nem éreznek szexuális vonzódást mások iránt. Az aszexualitás nem azonos a cölibátussal, az önmegtartóztató életmóddal (szemérmes viselkedéssel) vagy az impotenciával (nemzőképtelenség, merevedési zavar).” Forrás

 
„Nem volt mindig így, volt idő, amikor én is éltem szexuális életet, leginkább azért, mert úgy gondoltam, ez az élet rendje. Az ember felnő, a férfiak szexelni akarnak, úgyhogy ha párkapcsolatban gondolkodom, akkor az a természetes, hogy szexelünk.

De sosem éreztem azt a mindent elsöprő vágyat senki iránt, hogy nekem muszáj vele ágyba bújnom naponta többször, amiről mások beszámolnak szerelmük elején.

Erre szokták azt mondani az emberek, hogy biztos azért van ez így, mert még nem találkoztam az igazi nagy szerelmemmel. Pedig ez nem igaz. Imádom a férjemet, szerelem volt első látásra, egyszerűen rajongtam érte úgy, mint még senkiért. Minden percemet vele akartam tölteni, csüngtem a szavain és még azt is aranyosnak éreztem, ahogy horkolt. Jó, ez így 10 év házasság után már elmúlt, már nem cuki, ha a fülembe horkol éjszaka, de a szeretetem kitart, meg vagyok győződve róla, hogy ő életem szerelme.

Volt köztünk testi kapcsolat, gyerekeink is születtek, de csak ritkán tudtam rávenni magam, hogy ágyba bújjak vele, egy idő után már elkezdtem gyanítani, hogy aszexuális lehetek. Számomra az intimitás inkább megjelenik abban, hogy az ölébe hajtom a fejem, vagy hogy megfogja a kezem az utcán, mint a szexben. Sokkal többre értékelek egy mély beszélgetést este, miután lefektettük aludni a gyerekeket, mint hogy meztelenül egymásra feküdjünk.

aszexuális nő vallomás

Részlet a 30 Rock című sorozatból

Nem undorodom a szextől, egyszerűen csak nem hoz lázba a gondolat, és bevallom, egy kicsit feleslegesnek is tartom.

A férjem így szeret, és így fogad el. Már öt éve nem volt köztünk szexuális kapcsolat, megbeszéltük nyíltan, hogy nekem ez érdektelen terület a párkapcsolatunkban, hogy az aszexualitás nem szexuális zavar, és tudja, hogy nincs vele semmi baj. Megállapodtunk abban, hogy mivel neki vannak szexuális igényei, ezért lehet szexpartnere, csak annyit kértem tőle, hogy érzelmileg ne csaljon meg. Az öt év alatt volt már persze olyan, amikor úgy érezte, érzelmileg is kötődni kezd egy-egy partneréhez, ilyenkor szakított velük és inkább mást keresett. Mindent megbeszélünk, azt hiszem, ez a titkunk. Szeret, és én is szeretem, nem akarja egyikünk sem felrúgni a házasságunkat, de el kellett fogadnunk, hogy én így vagyok bekötve.

Kevesen tudnak róla, hogy aszexuális vagyok, mert senkinek semmi köze a szexuális irányultságomhoz, mások sem írják ki a homlokukra, hogy hány nővel vagy férfival feküdtek le. Régebben, ha baráti társaságban előkerült a szex téma, akkor elmondtam, hogy engem nem érdekel, és nincs szexuális életem, de erre mindig olyan megjegyzéseket és felhördülést kaptam, hogy most már inkább csendben maradok, és csak meghallgatom mások szexuális élményeit, ha épp dicsekedni akarnak. Nekünk így jó, mi így is boldogok vagyunk, mindenki törődjön a saját szexuális életével.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top