Család

5 vetélés után szült egészséges kisbabát ez a nő

Jennie Hill közel tizenöt éven keresztül küzdött azért, hogy gyermeke szülessen. A nőnek összesen öt vetélése volt, ahogyan ő fogalmazott, egy része mindegyikbe belehalt.

Az asszony kapcsolata is megszenvedte ezt az állapotot, és időközben elváltak a párjával, ám 2016-ban hatalmas boldogság érte, amikor újra teherbe esett. „Amikor megtudtam, hogy kisbabát várok, és az új kezelés valóban hatásos volt, csak néztem ki a fejemből. Azt mondogattam magamban, hogy tényleg működött, tényleg babát várok?” – meséli a most 40 éves nő, aki korábban öt vetélésen esett át.

Harper Grace 2017-ben született meg, már elmúlt egyéves, és az édesanyja most beszélt először az újságíróknak a 15 évnyi harcáról. Megosztotta az első fotókat is a lányáról, a képek alá csak annyit írt: rainbow baby, vagyis szivárvány baba.

„Hatalmas öröm és áldás, hogy anyuka lehetek, de mindig emlékezni fogok azokra a gyermekeimre, akiket elvesztettem. Az első magzatom 2003. december 24-én ment el. A második babám 2004-ben, a harmadik pedig 2005-ben ment el. 2007-ben elváltunk a férjemmel – meséli Hill, aki 2014-ben kötött új házasságot. – Egy évvel az esküvőnk után a negyedik gyermekemmel is elvetéltem. Ezután állítottak fel az orvosok egy genetikai rendellenességre épülő diagnózist, majd megkezdték a kezelésemet.”

Az asszony majdnem 15 évig hibáztatta önmagát, valahányszor elveszítette az egyik magzatát. „Okoltam meg, mert azt hittem, azért történt a szörnyű dolog, mert rosszat ettem, sokat dolgoztam, két körrel többet futottam. Idő kellett míg elhittem és felfogtam, hogy nem így van. Ha csak egy embernek is reményt adok azzal, hogy elmesélem a történetemet, már megérte kiállnom a nyilvánosság elé. Én is azt hittem, hogy soha nem leszek anyuka, de nem szabad feladni. Ha a szívedben él az álmod, akkor így, vagy úgy, de minden rendben lesz” – mondta az anyuka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top