nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Az orvosokat hibáztatja gyermeke haláláért az oltásellenes apa

Az orvosokat hibáztatja gyermeke haláláért az oltásellenes apa

Ma folytatódott a tárgyalása annak az oltásellenes házaspárnak, akiknek 2012-ben agyvérzés miatt meghalt másfél hónapos kisfia. Az apa szerint az agyvérzésért egyedül az orvosok a felelősek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az apa, L. Csaba meghallgatásával folytatódott annak a laposföld-hívő és oltásellenes párnak a tárgyalása, akik 2012-ben elvesztették másfél hónapos gyermeküket. Az orvosi jelentés szerint a baba halálát a K-vitamin hiánya miatt kialakult agyvérzés okozta.

L. Csaba szerint viszont a gyermeket ellátó orvos hozzá nem értése és a kórházba szállítás okozta, amit ők megpróbáltak megakadályozni. A kórházban ugyancsak akadályozták a szülők az orvosok munkáját. L. Csaba nem engedte az orvosoknak, hogy koponya-CT-t és gerinccsapolást végezzenek a babán, mert nem látta értelmét a vizsgálatoknak. Az orvosok ennek ellenére mégis elvégezték a CT-t, ebből derült ki, hogy a babának agyvérzése van.

Végül a kisfiú kómába esett és később meghalt.

Az oltásellenes házaspárnak idáig három gyermeke született, a középső fiú halt meg. A vádirat szerint az otthon született kisfiú világrajövetele után nem kapta meg egyből a szükséges és kötelező K-vitamin-adagot. A vádlottak szerint sem a bába, sem a gyerekorvos nem mondta, hogy be kell adni a vitamint. A bába és az orvos viszont azt vallotta, hogy az újszülöttgyógyász tájékoztatta a szülőket a vitaminok szükségességéről. 

A K-vitamin elsősorban a vérzékenység megakadályozása miatt fontos az újszülötteknek. Ha beadását elmulasztják, az gyomor- vagy bélrendszeri vérzéshez, legsúlyosabb esetben pedig agyvérzéshez vezethet. A kórházban született gyermekek születésük után egyből megkapják a vitamininjekciót.

Az orvosokat hibáztatja gyermeke haláláért az oltásellenes apa – MTI Fotó: Komka Péter

A tárgyalás legközelebb júniusban, a tanúk meghallgatásával folytatódik – írja az Index.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon