nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ijesztően sok magyar diákot fenyeget a lemorzsolódás veszélye

Ijesztően sok magyar diákot fenyeget a lemorzsolódás veszélye

Több mint 82 ezer tanulót fenyeget a korai iskolaelhagyás Magyarországon, van olyan járás, ahol minden harmadik tanuló érintett.
NLCafé
f Ajánlom

A közoktatásban tanulók 11 százalékát fenyegeti a lemorzsolódás veszélye a magyar iskolákban. Ez 82 ezer gyereket jelent – írja a G7 az Oktatási Hivatal legutóbbi kutatása alapján.

A legnagyobb arányban Nógrád megyére jellemző a korai iskolaelhagyás veszélye, ahol a tanulók 19 százaléka érintett. Budapesten viszont csak a diákok 7 százaléka veszélyeztetett a mostani első féléves adatok szerint.

A lemorzsolódás azokat a diákokat fenyegeti, akiknek az adott félévi tanulmányi átlaga nem éri el a közepest, vagy az előző tanévhez képest legalább 1,1 jeggyel romlott az átlaguk.

Az ország egészét nézve a diákok 11 százalékát fenyegeti a lemorzsolódás, kritikus a helyzet az említett Nógrád mellett Szabolcsban és Borsodban, ahol 17-19 százalék az arány. További 8 megyében rosszabbak az adatok az országos átlagnál.

Járási szinten van, ahol még rosszabb a helyzet. Az ország északi részén egyes járásokban – például a kemecsei, a csengeri, a záhonyi, a cigándi és az ózdi járásokban – minden harmadik tanulót fenyeget a lemorzsolódás.

Megosztás Facebookon