nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
„Egy nőbe lettem szerelmes a férjem mellett”

„Egy nőbe lettem szerelmes a férjem mellett”

Néha ott csap le a szerelem, ahol a legkevésbé várnád. A következő történetet egy olyan nő meséli el, aki a férje mellett beleszeretett egy nőbe.
Olga
Olga
f Ajánlom

Gyakran felteszik a kérdést, amikor kiderül, hogy a férjem mellett egy nőbe lettem szerelmes, hogy szerettem-e valaha a férjemet. Vagy csak vártam életem szerelmére mellette? A válasz természetesen nem lehet egyértelmű, mert egyszerre tudnám azt mondani rá, hogy igen, szerettem és nem, nem szerettem.

Persze, hogy szerettem a férjemet.

Olyan sokféle módon szerethetünk egy embert, akivel évekig együtt élünk, építjük a közös életünket, megosztunk fontos élményeket. De ez a szerelem, mint minden más a világon, megváltozhat.

És néha, ahogy változik a személyiségünk, előfordul, hogy már nem illünk egymáshoz úgy, mint régen. Lehet, hogy az érdeklődési körünk, a szenvedélyünk, a motivációnk változik. Lehet, hogy már nem vonzódunk egymáshoz sem mentálisan, sem pedig fizikailag. Lehet, hogy többet akarunk, és a férfi személyében ezt már nem találjuk meg.

szerelem leszbikus nő

Részlet A szerelem határai című filmből

De néha, mielőtt elhagynánk a férfit, mielőtt összegyűjtenénk hozzá a bátorságot, a nő besétál az életünkbe. Sosem előre eltervezetten történik, még akkor sem, ha amúgy ismerjük évek óta.

És amikor a szívünk megdobban érte, akkor semmi sem lesz ugyanolyan, mint előtte volt.

Úgyhogy persze, hogy rá vártam egész életemben. Úgy vártam, hogy nem is tudtam, hogy létezik. Megérkezett a nővel együtt a felismerés, hogy ő az, akit mindig is akartam.

Így sosem szerettem a férjemet. De nem a nőre vártam, mert nem tudtam, hogy bennem van a vágy iránta. Csakhogy ez vagyok én: az, aki szerette a férjét, és aki szereti a nőt. Mindkét részem igazi, és egyiket sem akarom elrejteni.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon