Család

13 éves fiának köszönheti életét a tűzoltó apuka

A kamaszfiú a jeges tengerből vonszolta partra eszméletlen édesapját.

Általában a tűzoltókat szokás a hős jelzővel illetni, ezúttal azonban egy 13 éves fiú érdemelte ki ezt a címet. Joe édesapjával, a tűzoltóként dolgozó Paullal indult kajakozni, az apa-fia programból azonban élet-halál küzdelem lett.

A walesi édesapa és fia február 22-én szálltak vízre, és már több száz méterre voltak a parttól, mikor a kajak felborult. Együtt kezdtek el kiúszni a partra, ám az édesapa a jeges vízben elvesztette eszméletét.

Eközben a fia már a legközelebbi sziklához ért, 100 méterre lehagyva őt a vízben. Mikor észrevette, hogy apja nem válaszol, újra a hullámok közé vetette magát. „A víz nyugodt volt, de különösen hideg. Joe azt hitte, meg fogunk halni, és az utolsó kívánsága egy puszi volt” – idézi fel az 50 éves tűzoltó, aki maga is eljátszott a halál gondolatával. Szerencsére azonban nem történt tragédia: a kamaszfiú sikeresen a partra húzta édesapját, akin aztán mellkasnyomást és levegőbefúvást is végzett, mire megérkezett a segítség.

„Joe megmentette az életem és elképesztően bátran viselkedett egy élet-halál helyzetben. Sosem fogom tudni meghálálni neki, és borzasztó büszke vagyok rá!”

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top