Család

Ebben az öt állásban a leggyakoribb a megcsalás

Egy új tanulmányból kiderült, melyik szakmákban, illetve mely pozíciókban a legjellemzőbb, hogy megcsalják az emberek a párjukat.

Nem szentírás, de érdemes elgondolkodni a Kaliforniai Egyetem kutatásán, amiben azt találták, hogy bizonyos munkaterületeken hajlamosabbak az emberek a hazugságra, megcsalásra, etikátlan viselkedésre. Azért ne válj el hirtelen, ha azt látod, hogy a férjed, feleséged munkája a felsoroltak között van.

1. Pénzügy – brókerek, bankárok

A pénz sok ember erkölcseit kikezdi, vagy eleve azért megy valaki brókernek, bankárnak, mert hajlamosabb a csúsztatásra?

2. Pilóták, stewardessek

Semmi gond velük és az erkölcseikkel, csupán arról van szó a szakértők szerint, hogy túl sok lehetőségük van a hűtlenségre. Folyton úton vannak, rengeteg új emberrel találkoznak, gyakran messze kerülnek otthonról a párjuk mellől. Ráadásul ha ebben a messzeségben fekszenek le valakivel, akkor valószínűleg soha többé nem kell találkozniuk vele, ami szintén megkönnyíti a hűtlenséget.

3. Egészségügy – orvosok nővérek

Azzal indokolják a tanulmányban, hogy a dokik és nővérek előkelő helyen végeztek a megcsalásban, hogy rengeteget kell túlórázniuk, és szorosan együtt kell működniük, amit könnyű összekeverni az intimitással. Mivel gyakori, hogy éjszakába nyúlóan dolgoznak, ezért otthon nem is várják őket vacsorára haza, és nem tűnik fel a párjuknak, ha kimaradnak esetleg tovább.

megcsalás munkaterület tanulmány

Képünk illusztráció

A másik indok pedig az, hogy az egészségügyben dolgozók általában nagy érzelmi stressz alatt dolgoznak, túlhajszoltak, és ebben az állapotban könnyebben hoznak erkölcsileg megkérdőjelezhető döntéseket és csalják meg a párjukat.

4. Igazgatók, menedzserek

A hatalom megrészegít, sérthetetlenség érzéssel ruház fel, és leginkább úgy érzi az ember, hogy bármit megtehet. Nem mindegyik igazgató és menedzser csalja meg a párját természetesen, de a tanulmány szerint az élvonalban vannak. Mivel teljesítményorientált területen dolgoznak, ez begyűrűzik a szerelmi életükbe is, ahol ugyanúgy bizonyítani akarják a rátermettségüket, ehhez pedig remek eszköz egy szerető.

5. Sportolók, edzők, ügynökök

A profi sportolóknak hatalmas rajongótáboruk van, istenítik őket sokan, mert emberfeletti teljesítményre képesek. A rajongók pedig könnyen odaadják magukat az idoljuknak, még akkor is, ha tudják, hogy házas. Ilyen tömeges csábításnak nehéz ellenállni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top