Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Család

Már a postán vannak az Erzsébet-utalványok

Megkezdte az Erzsébet-utalványok kézbesítését a Magyar Posta Zrt., de lesznek olyanok, akik csak április közepén kapják meg a borítékot.

Ismét tízezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal kedveskedik a kormány a nyugdíjasoknak és a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásban részesülőknek. A Magyar Posta ma kezdte el kézbesíteni a küldeményeket, a borítékban négy 2000 forintos és két 1000 forintos címletű utalvány van.

Már a postán vannak az Erzsébet-utalványok – MTI Fotó: Mohai Balázs

Az utalványok a jövő év december 31-ig válthatók be, ezeket a belföldi jogosultak várhatóan április közepéig kézhez kapják. Azoknak, akiket nem magyarországi címen tartanak nyilván, szintén még áprilisban továbbítják. Azok pedig, akik 2018 márciusában még nem részesülnek ellátásban, mert ellátás iránti igényük elbírálása folyamatban van, azonban a nyugdíjfolyósító 2018 márciusában teljesít kifizetést a részükre, egy következő ütemben, várhatóan április–május hónapban kapják meg a nekik járó Erzsébet-utalványt

A nyugdíjasok a postástól személyesen vehetik át a küldeményt, de helyettük meghatalmazottjuk vagy közeli hozzátartozójuk is megteheti ezt. Ha a címzett, illetve az említettek nincsenek otthon, a címzett értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Ezután tíz munkanap van arra, hogy az utalványokat ezzel az értesítővel átvegyék a címhez tartozó letéti postán.

Címlap

top