Család

Ebben az iskolában késekkel és tűzzel játszanak a gyerekek

Miközben a legtöbb oktatási intézményben minél inkább igyekeznek óvni a gyerekeket a veszélyes dolgokról, egy brit iskola szembemegy ezzel a trenddel.

Az essexi Richmond Avenue általános iskola és óvoda négy évvel ezelőtt alakított ki egy játszóteret, ahol a gyerekek többek között téglákkal, fadarabokkal, illetve különféle szerszámokkal játszhatnak. A céljuk, hogy ahelyett, hogy burokban nevelnék, felkészítsék őket a való életre és a problémák megoldására.

„Ebben a felgyorsult és folyamatosan változó világban nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, ezért lehetőséget teremtünk a gyerekeknek, hogy kifejlesszék az ellenálló-képességüket” – magyarázta Debbie Hughes, az intézmény igazgatónője, aki kiemelte, hogy ez a hozzáállás nem csupán fizikailag, de lelkileg is megerősíti a gyerekeket.

A diákok gumiabroncsokkal játszhatnak, sártócsákba ugrálhatnak, de megtanítják őket bánni a tűzzel és az olyan eszközökkel is, mint a kés, a kalapács vagy a fűrész. Mindeközben természetesen nagyon odafigyelnek rájuk, de a tapasztalat az, hogy maguktól is hamar óvatosak lesznek.

A szakértők szerint azok a gyerekek, akiket így nevelnek, boldogabbak, több barátjuk van, és a tanulásban is jobban teljesítenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top