Család

Az egész iskola előtt verték össze a 15 éves lányt

Vádiratot nyújtott be az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség két fiatalkorú lány és egyikük felnőttkorú barátja ellen, akik a saját iskolájuk előtt verték meg egy 15 éves tanulótársukat.

Egy hatvani iskolában tanuló 16 és 17 éves lány megállapodott abban, hogy az egyikük sértettel kialakult nézeteltérését úgy fogják rendezni, hogy az iskola előtt, a nyílt utcán, az iskolatársaik szeme láttára megverik őt.

A 7. tanóra után az iskolából kilépő lányt a karjainál fogva látványosan megragadták, és annak ellenére, hogy ő szeretett volna a fogásból szabadulni, az iskolából kilépő közel száz diák előtt az utcára vezették abból a célból, hogy megverjék, miközben számonkérően kiabáltak vele.

Ezt követően a két vádlott az utcán, közösen, folyamatosan bántalmazta a sértettet, pofon ütötték, a fejét egy beton oszlophoz verték, a haját tépték, majd a földre került sértettet több alkalommal meg is rúgták – közölte az ügyészség.

Egy arra járó férfi segíteni akart a lánynak, de a helyszínre korábban érkező harmadrendű vádlott – aki az egyik bántalmazó lány barátja volt, feltartóztatta, mellkasánál ellökte, így a bántalmazás tovább folytatódott.

A diáklány a bántalmazás következtében a fején és a fülén zúzódást szenvedett, amelyek 8 napon belül gyógyuló sérülések. Figyelemmel azonban a sértett által elszenvedett sérülések összes körülményére, anatómiai elhelyezkedésére és jellegére, így arra, hogy a sértett homlokát bakanccsal rúgták meg, a jelenleginél súlyosabb, 8 napot meghaladó gyógytartamú sérülések is kialakulhattak volna.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a két fiatalkorú vádlottal – mint társtettesekkel – szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, felnőttkorú társukkal szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség mindhárom vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelje el a fiatalkorúak pártfogó felügyeletét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top