Család

Nyílt levél azoknak az anyáknak, akik kiborulnak, ha a gyereküket egy másik nő a sajátjaként kezeli

Ellentétben azokkal, akikben az „új anyuka” megjelenése féltékenységet és keserűséget vált ki, Brittney Johnsonnak ez a helyzet igazi áldás. Elmondta, miért.

A Missouriban élő Brittney Johnson és most már négyéves kislánya, Payton életébe 2015-ben érkezett meg az „új anyuka” Kayla Imhoff személyében. Ellentétben azokkal a nőkkel, akik egy ilyen felállásra féltékenységgel és keserűséggel reagálnak, Brittney igazi áldásként éli meg a másik anyukát, az okáról pedig egy megható Facebook-posztban írt a minap.

„Azoknak az anyáknak írok most, akik kiborulnak attól, ha a gyerekük életében megjelenik az a bizonyos »másik« nő, és a sajátjaként kezdi szeretni őt. Hadd kérdezzem meg, őszintén, mit szeretnének?” – kezdi posztját Brittney, majd folytatja: „Bevallom, egyik este én imádkoztam is azért, hogy egy bizonyos típusú nő legyen az exem új párja. Hogy példakép legyen. Hogy miért? Tök egyszerű: mert tudtam, hogy a lányomnak így is, úgy is két otthona lesz.”

A fiatal anyuka ezek után köszönetet mond exférje új párjának, Kayla Imhoffnak azért, mert igazi példakép lehet lánya, Payton számára. Az ápolónőnek tanuló Kayla ugyanis teljesen lenyűgözte a kislányt. Olyannyira, hogy ma már kizárólag orvosi eszközöket utánzó játékokkal hajlandó csak játszani. „Köszönöm Kayla, hogy példát mutatsz a lányomnak, és arra tanítod, hogy dolgozzon keményen, ha meg akarja valósítani az álmait. Köszönöm, hogy még akkor is szánsz időt a közös játékra, amikor a vizsgákra készülsz. Hihetetlenül büszke vagyok rá, és boldog vagyok, hogy ilyen második anyukája van.”

Brittney a posztját egy olyan üzenettel zárta, amit azoknak szán, akiknek gondja van egy ilyen felállással. „Ha zavar, hogy a lányod értékes dolgokat tanul a »másik« nőtől, akkor érdemes átgondolnod, tényleg a gyereked érdekeid tartod-e szem előtt. A magam részéről boldog vagyok, hogy a lányomat eggyel több ember szereti mindennél jobban.”

Az anyuka posztját néhány nap alatt 90 ezren lájkolták és több mint 45 ezren osztották meg. Talán nem véletlenül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top