Család

Egy homoszexuális apa vallomása: „Hiszem, hogy jó példát mutatok a lányomnak”

Egy apa írta le, milyen pozitív oldala van annak, hogy homoszexuális apaként neveli a kislányát.

Sok oka van, amiért kifejezetten szeretem, hogy homoszexuális apa vagyok, de a legfontosabbak azok, amik miatt egyre erősebb a kapcsolatom a lányommal. Mindig remek csapat voltunk, de három évvel ezelőtt még közelebb kerültünk egymáshoz, amikor elmondtam neki, hogy homoszexuális vagyok. Akkor volt 9 éves, alaposan átgondolta, amit mondtam, majd így szólt: „Apa, bárcsak korábban mondtad volna!”

Hiszem, hogy jó példát mutatok a lányomnak a következő dolgokban azzal, hogy homoszexuális apa vagyok.

Empátia tanítása

A homoszexualitásom előny a többi szülővel szemben az empátia szempontjából, mert meg tudom mutatni a saját példámon keresztül a lányomnak, hogy mi történik, ha az emberek nem követik azt az aranyszabályt, miszerint „úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak”.

Szerencsére nem zaklatnak általában azért, mert meleg vagyok, de a lányom már párszor szemtanúja volt a homofób magatartásnak. Volt olyan, amikor észrevette az utcán, hogy homoszexuálisokat gyalázó firka van a falon, és bár nem rám irányult a támadás, mégis a szívére vette. Amikor átbeszéltük, akkor fantasztikusan megfogalmazta, hogy mennyire bántja minden olyan gyűlölködés, ami egy másik emberi lény ellen irányul. Megértette, hogy másokban milyen károkat lehet okozni a szavainkkal.

homoszexuális apa előnyök

Képünk illusztráció

A másság elfogadása

Egyszer a játszótéren hallotta, ahogy egy kisfiút azzal csúfoltak a társai, hogy „buzi”. Odaszaladt hozzá, és közölte a csúfolódókkal, hogy fogalmuk sincs, mit jelent ez a szó, és hagyják békén a fiút. Azóta ez a kisfiú az egyik legjobb barátja. Mindig a védelmére kel azoknak a gyerekeknek, akiket bántanak, akik valamiért kicsit mások, mint az átlag. Megértette, hogy mindenki a maga módján különleges és érdemes a szeretetre.

A szeretet ereje

Amikor a lányom lát engem és a páromat együtt, akkor azt látja, hogy az igaz szerelem képes legyőzni minden nehézséget. Látja, hogy milyen küzdelem az, amikor a körülötted élők azt gondolják, hogy beteg vagy, amiért azt az embert szereted, akit.

A lányom tudja, hogy miért nem foghatom meg akárhol a párom kezét, és ettől elszomorodik. De azt is tudja, hogy amikor mégis kézen fogva sétálunk, akkor az azért van, mert a szerelmünk fontosabb, mint más emberek véleménye. Majd ha felnőttként szerelmes lesz, szeretném, ha ő is így szeretné a párját, félelem és szégyenkezés nélkül. A legjobb útja ennek az, hogy a saját példámon keresztül megtanítom neki, hogyan lehet feltétel nélkül szeretni valakit. Legyen az fiú vagy lány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top