Család

Ezt üzeni a fitneszblogger anyuka a gonosz kommentelőknek

Nő nőnek farkasa.

A társadalom különösen magas elvárásokat támaszt azzal kapcsolatban, hogy egy nőnek hogyan kellene viszonyulnia a testéhez, hogyan kellene kinéznie, egyáltalán, hogy hogyan kellene éreznie magát a saját bőrében. Mindez hatványozottan igaz a várandós nőkre és a friss anyukákra, akik gyakorlatilag bármely vadidegentől kéretlenül kapják a tetszőleges tanácsokat gyerekneveléssel, szoptatással vagy a saját testükkel kapcsolatban. És a legriasztóbb, hogy az ítélkezés sokkal gyakrabban érkezik nőktől, mint férfiaktól. Egy fitneszblogger, a vietnami Amy éppen emiatt fakadt ki legutóbbi posztjában.

Miközben harmadik gyermekét várta, rendre közzé tett magáról újabb fotókat, amelyeken teste alakulását dokumentálta, a követői pedig nem spóroltak a rosszindulatú megjegyzésekkel.

#throwback #realtalk ⠀ You look like a whale! How can your belly be over one meter!(it’s circumference🤦‍♀️) Were you Really pregnant 🙄 you forgot to fotoshop your titties. You are too skinny now! Eat a burger! 3 babies? Typical Asians.. they multiply like rabbits. WHY ARE YOU IN SUCH A HURRY TO GET BACK INTO SHAPE? ⠀ Those are some of the comments I’ve read on my transformation pictures. And UNFORTUNATELY, I’ve seen similar replies directed towards other mothers as well. ⠀ Obviously, now that my hormones and sleep cycle are almost BACK TO NORMAL I don’t take any of those comments above serious.. ⠀⠀ But when my sleep was non existence and my emotions was all over the places those comments definitely hurt. ⠀⠀ IT HURTS because so many of them came from women!! WHY?? I don’t know 🤷‍♀️ us women should stick together!!! Encourage one another instead of tearing each other down! ⠀ COMMUNITY OVER COMPETITION 👊👊. ⠀ I took care of my body, so I could move again without pain, so I could get off my medications, so I could carry my older kids without feeling like my body was falling apart. ⠀ The physical results that came from eating healthy and working out was just a bonus. I was equally happy when I was 1 month pp vs now. ⠀⠀ The only difference is that I don’t need help to take care of my kids. I can shower without having to sit on a chair. I can walk further than 5 min from my home. ⠀ I feel Our society is so off sometime. ⠀ If us mom don’t get back into shape after giving birth, we are lazy and don’t value our health. ⠀ If we take actions to get fit, we get shun for getting back into shape too fast. ⠀ Why does it has to be either this or that? Like why? 🤷‍♀️ ⠀ So, if you want to get back in shape - go for it. If you want to chill and take it slow - - do it! ⠀ Whatever makes your motherhood transition easy and Don’t let ANYONE make you feel ashamed for taking actions towards your happiness and peace.

A post shared by A M Y | #fitnessfireball (@fitness.fireball) on

„Akkora vagy, mint egy bálna! Hogy lehet, hogy egy méternél is nagyobb a haskörfogatod? Biztos, hogy terhes voltál? A melledet elfelejtetted megphotosoppolni! Most meg túl vékony vagy, egyél valamit! Három gyerek? Tipikus ázsiai, úgy bagzanak, mint a nyulak… Miért nem a gyerekeiddel vagy ahelyett, hogy az edzőteremben szenvednél?”

Ezek voltak a leggyakoribbak, és a probléma nem csak őt érinti. Szerencsére, írja Amy, most, hogy a hormonszintje a szülés után újra a normálishoz közelít, nem izgatják túlságosan az ilyen megjegyzések, azonban pár hónapja, alváshiányosan és kiszolgáltatva a hormonjainak, tényleg nehezen tudta feldolgozni az ilyesmit, főleg, hogy zömmel nőktől jöttek. „Versengés helyett összefogásra lenne szükség!” – írja.

Karban tartottam a testemet, és ezért most anélkül tudok öt percnél tovább sétálni, hogy levegőért kapkodnék, tudok gondoskodni a gyerekeimről, már nem kell gyógyszert szednem, és fájdalommentesen tudok mozogni. Az, hogy a testem tetszetőssé alakul, csak egy bónusz. Egy hónappal a szülés után épp ennyire boldog voltam.

Ha egy anyuka nem hozza magát formába a szülés után, akkor lusta, és nem foglalkozik az egészségével. Ha igen, akkor azért bírálják, mert túl gyorsan akarja visszanyerni a formáját.”

Amy tanácsa az, hogy az új anyuka, ha szeretne újra kockás hasat, csinálja. Ha egy kicsit lassabbra venné a tempót, tegye. A lényeg az, hogy SENKI miatt nem szabadna rosszul éreznünk magunkat azért, mert a saját boldogságunkon és lelki békénken dolgozunk.

Forrás: Yahoo

Kiemelt kép: Instagram/@fitness.fireball

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top