nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ezt üzeni a fitneszblogger anyuka a gonosz kommentelőknek

Ezt üzeni a fitneszblogger anyuka a gonosz kommentelőknek

Nő nőnek farkasa.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A társadalom különösen magas elvárásokat támaszt azzal kapcsolatban, hogy egy nőnek hogyan kellene viszonyulnia a testéhez, hogyan kellene kinéznie, egyáltalán, hogy hogyan kellene éreznie magát a saját bőrében. Mindez hatványozottan igaz a várandós nőkre és a friss anyukákra, akik gyakorlatilag bármely vadidegentől kéretlenül kapják a tetszőleges tanácsokat gyerekneveléssel, szoptatással vagy a saját testükkel kapcsolatban. És a legriasztóbb, hogy az ítélkezés sokkal gyakrabban érkezik nőktől, mint férfiaktól. Egy fitneszblogger, a vietnami Amy éppen emiatt fakadt ki legutóbbi posztjában.

Miközben harmadik gyermekét várta, rendre közzé tett magáról újabb fotókat, amelyeken teste alakulását dokumentálta, a követői pedig nem spóroltak a rosszindulatú megjegyzésekkel.

#throwback #realtalk ⠀ You look like a whale! How can your belly be over one meter!(it’s circumference🤦‍♀️) Were you Really pregnant 🙄 you forgot to fotoshop your titties. You are too skinny now! Eat a burger! 3 babies? Typical Asians.. they multiply like rabbits. WHY ARE YOU IN SUCH A HURRY TO GET BACK INTO SHAPE? ⠀ Those are some of the comments I’ve read on my transformation pictures. And UNFORTUNATELY, I’ve seen similar replies directed towards other mothers as well. ⠀ Obviously, now that my hormones and sleep cycle are almost BACK TO NORMAL I don’t take any of those comments above serious.. ⠀⠀ But when my sleep was non existence and my emotions was all over the places those comments definitely hurt. ⠀⠀ IT HURTS because so many of them came from women!! WHY?? I don’t know 🤷‍♀️ us women should stick together!!! Encourage one another instead of tearing each other down! ⠀ COMMUNITY OVER COMPETITION 👊👊. ⠀ I took care of my body, so I could move again without pain, so I could get off my medications, so I could carry my older kids without feeling like my body was falling apart. ⠀ The physical results that came from eating healthy and working out was just a bonus. I was equally happy when I was 1 month pp vs now. ⠀⠀ The only difference is that I don’t need help to take care of my kids. I can shower without having to sit on a chair. I can walk further than 5 min from my home. ⠀ I feel Our society is so off sometime. ⠀ If us mom don’t get back into shape after giving birth, we are lazy and don’t value our health. ⠀ If we take actions to get fit, we get shun for getting back into shape too fast. ⠀ Why does it has to be either this or that? Like why? 🤷‍♀️ ⠀ So, if you want to get back in shape - go for it. If you want to chill and take it slow - - do it! ⠀ Whatever makes your motherhood transition easy and Don’t let ANYONE make you feel ashamed for taking actions towards your happiness and peace.

A post shared by A M Y | #fitnessfireball (@fitness.fireball) on

„Akkora vagy, mint egy bálna! Hogy lehet, hogy egy méternél is nagyobb a haskörfogatod? Biztos, hogy terhes voltál? A melledet elfelejtetted megphotosoppolni! Most meg túl vékony vagy, egyél valamit! Három gyerek? Tipikus ázsiai, úgy bagzanak, mint a nyulak… Miért nem a gyerekeiddel vagy ahelyett, hogy az edzőteremben szenvednél?”

Ezek voltak a leggyakoribbak, és a probléma nem csak őt érinti. Szerencsére, írja Amy, most, hogy a hormonszintje a szülés után újra a normálishoz közelít, nem izgatják túlságosan az ilyen megjegyzések, azonban pár hónapja, alváshiányosan és kiszolgáltatva a hormonjainak, tényleg nehezen tudta feldolgozni az ilyesmit, főleg, hogy zömmel nőktől jöttek. „Versengés helyett összefogásra lenne szükség!” – írja.

Two weeks ago..LIFE was like ... HEY MOMMY! I heard you like growth, so i’m going to throw you a cold 😷 challenge. ⠀⠀ Feeling a tat normal again and looking forward to be back on track next week 💪. ⠀⠀ Love my little darlings to pieces, BUT I would be 🤥 if I didn’t admit that I have on several occasions over the last week wished I could transport my walking bacteria bombs... hmm I meant kids to a safe, happy planet where Mary Poppins clones await, holding trays of fresh-baked cookies made of broccoli that taste like Chocolate chips. ⠀ A place where unicorns can sing “let it go” and LEGOs was edible. ⠀ Where magic sands turn into butterflies whenever kids are done playing, so I don’t have to clean up. ⠀ A place they can go, so I can let go of my worries, the responsibility and just recover for a bit without being poked on my cheeks at 3am and asked whether I can make waffles. ⠀ Any parents feel the same? 💕😁 #throwbackthursday #imallowedtodream

A post shared by A M Y | #fitnessfireball (@fitness.fireball) on

Karban tartottam a testemet, és ezért most anélkül tudok öt percnél tovább sétálni, hogy levegőért kapkodnék, tudok gondoskodni a gyerekeimről, már nem kell gyógyszert szednem, és fájdalommentesen tudok mozogni. Az, hogy a testem tetszetőssé alakul, csak egy bónusz. Egy hónappal a szülés után épp ennyire boldog voltam.

Ha egy anyuka nem hozza magát formába a szülés után, akkor lusta, és nem foglalkozik az egészségével. Ha igen, akkor azért bírálják, mert túl gyorsan akarja visszanyerni a formáját.”

Amy tanácsa az, hogy az új anyuka, ha szeretne újra kockás hasat, csinálja. Ha egy kicsit lassabbra venné a tempót, tegye. A lényeg az, hogy SENKI miatt nem szabadna rosszul éreznünk magunkat azért, mert a saját boldogságunkon és lelki békénken dolgozunk.

Forrás: Yahoo

Kiemelt kép: Instagram/@fitness.fireball

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon