Család

Kitiltják a mobilokat egy hatvani iskolában

Nem csak az órák alatt lesz tilos a mobilozás jövő héttől, a diákoknak reggel le kell adniuk a telefonjaikat, és csak a nap végén kapják vissza.

Kosarakban, kulcsra zárt szekrényben őrzi a jövő héttől a mobiltelefonokat a portás a hatvani Kodály Zoltán Általános Iskolában. A gyerekeknek reggel le kell adniuk a készülékeket, és csak tanítás után kaphatják vissza – számolt be az RTL Klub.

Az igazgató szerint a mobilok kitiltásával nem büntetni akarják a gyerekeket, hanem azt szeretnék elérni, hogy az órán ne internetezzenek, a szünetekben pedig inkább egymással beszélgessenek. A döntéssel a szülők és a tanárok is egyetértettek.

A diákok sürgős hívás esetén sem kaphatják vissza napközben a mobiljukat, de a titkárságról telefonálhatnak a szülőknek, ha szükséges. Aki nem adja le a telefonját, szaktanári figyelmeztetést kap, második alkalommal pedig már csak a szülőknek adják vissza a mobilt.

Nem ez az első magyarországi iskola, ahol ki kell kapcsolni a telefonokat tanítási idő vagy egy-egy óra alatt. Az ombudsman szerint a tanár elveheti a telefonokat, ha ezzel a diák akadályozza a tanítást, de óra végén vissza kell adnia.

Franciaországban a következő tanévtől tilos lesz a mobiltelefonok használata a 16 évnél fiatalabb tanulóknak. A korlátozás nemcsak a tanórákra, hanem az iskolák teljes területére vonatkozik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top