Család

Ennél furább arcú kutyát valószínűleg nem láttál még

Majdnem elaltatták a beteg kutyust, végül nem volt szíve az állatorvosnak megtenni.

Senki sem gondolta volna, hogy Murray túléli azt, ami vele történt. 2013-ban hagyták ott a kutyát és három testvérét egy Puerto Ricó-i tengerparton, ahol szerencsére megtalálták és hazavitték őket. Ám sajnos fura tünetek jelentkeztek az alig 12 hetes Murray-nél. Nem sokkal később kiderült, hogy halálos vírus támadta meg az idegrendszerét.

Forrás: Mackenzie Gallant

A betegségre egyelőre nincs gyógymód, így az akár agykárosodást is okozhat. A kutyus megmentője és az állatorvos ezért úgy döntöttek, a legkíméletesebb, amit még mindig tehetnek az állattal, ha elaltatják. De amikor eljött az idő, az állatorvos meggondolta magát, nem volt képes az eljárásra.

Mindazonáltal Murray-nek nagyon kevés esélye volt a túlélésre, egyik testvére akkorra már elpusztult ugyanebben a betegségben. Csodák csodájára azonban a kutyus egyre jobban lett a kezelések hatására, bár nem teljesen gyógyult meg. A kór következtében  például furcsa formájúvá vált a feje. Eredetileg elég szimmetrikus volt az arca, ám mostanra eléggé eltorzult. Emellett Murray fogainak nagy részét el kellett távolítani, mert megrohadtak, emiatt viszont a nyelve elkezdett kilógni a szájából.

De ezek egyáltalán nem számítanak az állat családjának, akik imádják őt, számukra Murray a tökéletes kutya mindörökké.

The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top