Család

Mégis elköltözik két iskola a fóti gyermekváros bezárása miatt

Korábban arról volt szó, nem érinti őket a kastély felújítása, de úgy tűnik, változott a helyzet.

Mégis költözniük kell a fóti gyermekváros területén működő iskoláknak, holott a kormány korábban azt ígérte, hogy a kastélypark rendezési terve csak az állami gondozásban lévő gyerekeket érinti – írja a Népszava

Czibere Károly szociális államtitkár tavaly januárban jelentette be, hogy bezárják a fóti gyermekvárost – vagyis a Károlyi István Gyermekközpontot –, a kastélyt pedig felújítják. Lázár János a bejelentéssel kapcsolatban közölte, hogy a felújítás csak az állami gondozásban élő gyermekeket érinti, a 60 hektáros területen működő egyéb bérlőket, szerződéssel rendelkezőket nem.

A Népszava információi szerint azonban módosulhattak a tervek, ugyanis a kastély területén működő mindkét iskola, a Fóti Szabad Waldorf Iskola és a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium is elköltözik. A hírek szerint a Waldorf Iskola szabad akaratából költözik, és már egy évvel ezelőtt elkezdtek új helyet keresni maguknak. Végül a szintén Fóton lévő volt tsz-irodaház mellett döntöttek, amelyet önkormányzati segítséggel újítanak fel.

Az önkormányzati fenntartású Népművészeti azonban a kormány döntése miatt költözik. A tervek szerint egy teljesen új, 24 tantermes épületet kapnak a Waldorf által kinézett épület melletti telken. A költségeket Németh József, Fót alpolgármestere szerint az állam állja majd, Fótnak semmibe nem kerül majd a beruházás.

Németh a szolgálati lakásokban élőkkel kapcsolatban elmondta: még ha fel is mondják a szerződéseket, akkor sem valószínű, hogy erre a közeljövőben kerülne sor, és ha ez meg is történne, a lakókról biztosan gondoskodnak majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top