nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Magyar közösségi oldal indult gyerekeknek

Magyar közösségi oldal indult gyerekeknek

A Mygnoo nevű oldalra csak írásos szülői engedéllyel lehet regisztrálni, a szülő pedig nyomon követheti, mint csinál a gyerek az oldalon.
NLCafé
f Ajánlom

Kifejezetten gyerekeknek indított közösségi oldalt egy magyar szülő. A Mygnoo nevű oldalon a szülő is fent van, és szinte mindent lát, amit a gyereke csinál a site-on – írja az Index.

A Mygnoo ötletgazdája és üzemeltetője, Szerdahelyi Gabriella azt mondta, nagyon sok 9-10 éves fent van a Facebookon, ami viszont nem túl biztonságos nekik, ezért döntött egy saját, gyerekekre szabott oldal elindítása mellett.

Az oldalra a gyerekek csak írásos szülői engedéllyel regisztrálhatnak, és a rendszer összeköti a gyerek profilját a szülőével.

A regisztráció után egy lecsupaszított hírfolyam fogadja a látogatókat, lehet bejegyzéseket, képeket, videókat posztolni, csetelni, csoportokat és eseményeket létrehozni. A szülő látja, ha a gyereke közzétesz valamit, és értesítést kap az új ismerőseiről vagy üzeneteiről. Sőt, akár szerkesztheti vagy ki is törölheti a problémásnak ítélt bejegyzést.

Ezzel a lehetőséggel azonban érdemes óvatosan élni, hiszen így könnyen leszokhatnak a gyerekek a biztonságos közösségi oldal használatáról.

Az Index tesztje szerint a Mygnoonak vannak még gyerekbetegségei és furcsa funkciói – például a gyerek letilthatja a szülőt –, de folyamatosan dolgoznak a finomhangoláson.

Megosztás Facebookon