Család

A kötelező regisztráció miatt alig használják a hajdúhadházi játszóteret

A jelentős uniós támogatásból megépült játszótéren először belépőt szedtek, de a regisztrációval sem lett jobb a helyzet. Az önkormányzatnak azt javasolják, könnyítse meg a regisztrációt.

Arról az NLCafé is beszámolt, hogy a hajdúhadházi önkormányzat 500 forintos belépőt szedett a 85 millió forint uniós támogatással épült játszótéren és sportpályán.

A beruházás eredeti célja az volt, hogy a szegregált gyerekeket élményekhez, sportolási lehetőséghez juttassák, ám csak az első két évben volt erre lehetőségük. A belépő pedig épp a roma családokat állította nehéz helyzet elé.

A belépő miatt a Miniszterelnökség vizsgálatot indított. A 444 most azt írja, hogy a vizsgálat megállapította: a díjfizetés nem egyeztethető össze a pályázat eredeti célkitűzéseivel.

A belépő ugyanis azokat a helyi lakosokat zárja ki a létesítmény használatából, akik érdekében a fejlesztés megvalósult.

Igaz, a belépő csak a sportlétesítmények használatára vonatkozott, a játszótérnél csak regisztrálni kellett. Emiatt azonban olyan kevesen használták a játszóteret, hogy a Miniszterelnökség azt javasolta az önkormányzatnak, könnyítsék meg a regisztrációt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top