Család

Helyénvaló a gyerek szájon puszilása, vagy sem?

Van, aki szerint természetes, mást kiráz a hideg a gyereke szájon puszilásának a gondolatától is.

Amerikában elég elterjedt szokás a gyerek szájon puszilása. A Beckham házaspártól Hilary Duffig számos híresség nem zavartatja magát, és gyermeke szájára ad puszit, mindezt a legtermészetesebb módon. Sokan ezzel nagyon nem értenek egyet, heves reakciókat vált ki belőlük egy-egy ilyen hír vagy fotó. És persze vannak azok, akik szerint ezzel fejezi ki a szülő gyermekével szembeni gyöngédségét, így semmi kivetnivaló nincs ebben.

Most épppen a valóságshow-sztár Dan Osborne került hasonló szituációba. A férfi nemrég Instagramján osztott meg egy kislányával közös fotót. A képen a férfi szájon puszilja a gyereket, amire rögtön meg is érkeztek a rosszalló kommentek, miszerint nem helyénvaló ez a gesztus.

Az esetről a Huffington Post UK is írt, és arra kérte az embereket Facebook-oldalukon, hogy mérlegeljenek a kérdésben. Bár valószínűleg sokan arra számítottunk volna, hogy megannyi durva és elítélő komment érkezik, ahogy ez lenni szokott az ismeretlen, arc és sokszor név nélküli kommentelők körében, meglepően sok pozitív és támogató reakció érkezett. Ahelyett, hogy gyűlölködni kezdtek volna az emberek, a legtöbben támogatták az apát. Azzal magyarázták helyeslésüket, hogy ha a gyereknek jó így, akkor másnak se legyen ezzel problémája. 

Sokak szerint természetes dolog a gyerek szájon puszilása, olyan, mint az ölelés, a szeretet kifejezésének egyik formája, de csak addig megengedett, míg a gyereknek sem kényelmetlen. A kommentelők végül úgy összegezték álláspontjukat, hogy napirendre kellene már térni az ilyen dolgok felett, és a valóban lényeges problémákkal foglalkozni, mint a tényleges gyermekmolesztálás.

Cafe Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top