Család

Fegyveres betörők ellen védte meg gazdáját a hős kutyus

Kutyája mentette meg a férfi életét.

A kutya az ember legjobb barátja, tartja a mondás, de egy német juhász egészen új szintre emelte ennek a jelentését. A 16 éves Javier Mercado állítása szerint már nem élne, ha kutyája, Rex nem lett volna vele, amikor betörtek hozzá. 

Javier Mercado egyedül tartózkodott washingtoni családi házukban, amikor hallotta, hogy az üvegek megrázkódtak a földszinten. Amint megsejtette, hogy betörtek hozzájuk, elrejtőzött egy szekrényben, és felhívta a rendőrséget. De kutyája, Rex elhatározta, hogy megküzd a betolakodókkal, kockáztatva saját testi épségét is.

„Hallottam, ahogy a kutyám folyamatosan ugat, majd az egyik betörő felkiáltott, hogy Rex megharapta. Ezután lövések dördültek el, és Rex mindegyik után sírt. Ez a legrosszabb dolog, amit valaha láttam. A betörők nem haboztak lelőni a kutyámat. Ha Rex nem lett volna ott, akkor kinyitották volna az ajtót, ami mögött megláttak volna engem.”

Annak ellenére, hogy négy lövést is kapott, Rex sikeresen elhárította a fegyveres betolakodókat, akik elmenekültek a helyszínről, amikor meghallották a rendőrségi szirénákat. 

A hős jószágot már ápolják, de még további műtétre és kezelésekre van szüksége a teljes gyógyuláshoz.

 

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top