Család

67 évesen lett anya, és mindenki imádja

Két héttel ezelőtt érkezett meg a csöppség, édesanyja ezzel pedig a legtermékenyebb szülők közé került.

Bár előfordulnak hasonló történetek emberekkel kapcsolatban is, most egy 67 esztendős albatroszt értek anyai örömök.

A Wisdom nevű madárról a szakértők úgy vélik, a világ legidősebb, vadon szaporodó madarát tisztelhetik benne. Wisdom és társa, Akeakami februárban örülhettek legújabb fiókájuknak. Az anyamadár még decemberben rakhatta le a most kikelt tojást, a fiókát pedig a következő öt hónap során fogja gondozni.

Wisdom egy korábbi fiókájával (Fotó: Wikipedia)

Az ornitológusok úgy vélik, Wisdom valamikor az ötvenes években születhetett, és több mint 30 fiókát adott a világnak. Bár az albatroszok általában kétévente raknak tojást, Wisdom 2006 óta minden évben meglepte a világot egy-egy tojással.

A hatalmas tengeri madarak egyébként monogám kapcsolatokban élnek, de Wisdomról hosszú élete miatt úgy gondolják, hogy több párja is lehetett már.

Az albatroszok évente több ezer kilométeres utat tesznek meg vándorlásuk során. A világ legnagyobb albatroszkolóniája a Midway-atoll Refuge területén él, ahol a becslések szerint több mint hatszázezer madár fészkel a költési időszakban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top