Család

76 közös év után egy napon halt meg az idős házaspár

17 évesen ismerkedtek meg, halálukig együtt maradtak.

Az ír Máire és Gerry Ryan egy nap különbséggel születtek és 17 évesek voltak, amikor megismerkedtek. 9 évvel később házasodtak össze, és egész életükben nagy szerelemben éltek.

Néhány éve az asszonynál Alzheimer-kórt diagnosztizáltak, férje lett a gondozója. Amikor azonban a férfi egészsége is megromlott, és nem tudott többé járni, mindketten beköltöztek egy idősek otthonába.

A gondozók elmondták, Gerry és Máire olyanok voltak, mint a Szerelmünk lapjai házaspárja. A férj odavolt a nejéért, állandóan a kezét fogta, felidézte a közös életüket, vagy épp verset olvasott, néha pedig énekelt neki.

(Daily Mail)

Két héttel ezelőtt Gerry kórházba került. Máire onnantól kezdve nem volt hajlandó enni vagy kommunikálni, egyfolytában csak a férjét kereste. Az orvosok már nem tudtak többet tenni az idős férfiért, ezért pár nap múltán visszaszállították őt az idősek otthonába.

Gerry a halála előtti napon arra kérte az ápolókat, hogy tolják oda a felesége mellé, hogy még utoljára megfoghassa a kezét.

Máire hétfőn, hajnali háromnegyed 4-kor békésen távozott az élők sorából. Gerry még ugyanazon a napon, délután 5 óra 20 perckor hunyt el.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top