nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Kilenc évet kapott a lúgos orvos

Kilenc évet kapott a lúgos orvos

És örökre eltiltották az orvosi hivatástól. Az ügy ezzel még nem zárult le, harmadfokon folytatódik.
NLCafé
f Ajánlom

Kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a lúgos támadással vádolt gyerekorvost, B. Krisztiánt. A csütörtöki ítélettel lezárult a megismételt másodfok a bűncselekményben. Ám még ezzel sincs vége az öt éve tartó ügynek, ugyanis a bírósági folyamat harmadfokon folytatódik.

B. Krisztiánt életveszélyt okozó testi sértés, magánlaksértés, okirattal való visszaélés és személyi szabadság megsértése bűntettekben találták bűnösnek. Kilenc évre eltiltották a közügyektől, és örökre az orvosi hivatástól – írja az Index.

2013-as támadás óta a csütörtöki a tizenkettedik tárgyalási nap, jogerős ítélet még mindig nem született az ügyben.

Első fokon még 2016-ban négy évre ítélték B. Krisztiánt, amit másodfokon kilenc év börtönre súlyosbítottak. Harmadfokú tárgyalásra is sor került, mivel először testi sértés miatt ítélték el, utána pedig már életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Ám a Kúria sem tett pontot az ügy végére, így a megismételt per tavaly novemberben kezdődött a Fővárosi Ítélőtáblán.

A lúgos támadásként elhíresült ügyben a gyanú szerint a volt kórházigazgató még 2013-ban lúggal súlyos és maradandó sérüléseket okozott korábbi barátnőjének, Renner Erikának. A nő szakított az orvossal, ezért az bosszúból elkábította, majd nemi szervére lúgot öntött.

Megosztás Facebookon