Család

Képtelenség sírás nélkül végigolvasni a 10 éves kislány és a pár cipő történetét

Mikor 17 éves nővére megkérte rá, hogy fesse át vidám színekkel egyszínű cipőjét, Marely ujjongva mondott igent. Csakhogy mielőtt befejezhette volna, történt valami egészen borzasztó.

A 10 éves Marely, aki nem is olyan titkon arra vágyik, hogy felnőve keresett művész legyen majd, a közelmúltban ujjongva mondott igent arra a kérésre, hogy kifesse nővére, a 17 éves Emely cipőjét. Csakhogy, ahogy arról Emely Twitter-posztja tanúskodik, mielőtt a kislány befejezhette volna a cipőt, történt valami borzasztó.  

A poszthoz mellékelt képen egy rövidke levél látszik, amit Emely elmondása szerint 10 éves testvére írt, közvetlenül azután, hogy megmutatta a félkész cipőt anyukájának. „Anyu azt mondta, neki egyáltalán nem tetszik a minta, és hogy hiba volt belekezdenem is. Összetörte a szívemet. És mivel nincs szükségem arra, hogy még jobban összetörjön, inkább visszaadom neked a cipőd. Annyira sajnálom.

Emely azt mondja, mikor elolvasta húga levelét, elsírta magát. „Rettenetesen éreztem magam már a puszta tudattól, hogy Marely most azt hiszi, rossz munkát végzett. Rengeteg időt ölt a festésbe, tudnia kellett, hogy a munkája nem volt rossz, se hiábavaló.” Emely ezért üzenetet írt húgának, amiben megdícséri őt, és az ágya fölé ragasztotta, hogy reggel, mikor felkel, ez legyen az első, amit lát. Aztán elbeszélgetett az anyukájával is, aki egyedül neveli a két lányt.

Kiderült, hogy az egész egy nagy félreértés volt: anya azt hitte, hogy Marely az engedélyem nélkül festette át a cipőmet, ezért reagált arra kicsit negatívan. Mivel egyedül nevel bennünket, mindkettőnknek nagyon fontos a véleménye” – magyarázta az idősebb lány.

Emely ezek után megosztotta Twitter-oldalán a cipőt és a húga által írt cetli fotóját, tanulságul, hogy minden szülő tudja és értse, mennyire fontos a visszajelzés, amit gyermeküknek adnak. „Álmomban nem gondoltam, hogy ilyen sokakat megérint majd a történetünk” – teszi hozzá, majd elmondja, hogy a poszt azonnal vírusszerűen terjedni kezdett, és rövid idő alatt közel 300 ezer lájkot kapott.

A kis művész támogatói között volt többek között egy neves youtuber, Connor Franta, aki jelezte, vásárolna is a Marely által készített dolgokból, míg akadt olyan felhasználó is, aki megpróbálta leutánozni a kislány által készített mintát, annyira menőnek találta. Arra a kérdésre, hogy viselte-e már a cipőt, Emely elmondta, eddig még nem, azt ugyanis visszaadta testvérének, hogy befejezhesse. „Ha elkészül, mérget vehettek rá, hogy hordani fogom.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top