Család

Túlélőcsomagokkal segít a hajléktalanokon egy 9 éves kislány

Bemutatunk egy kisiskolást, aki fiatal kora ellenére is sokak számára lehet példa, ha szociális érzékenységről van szó.

A legtöbb kisiskolásnak épp elég, hogy a saját hátizsákját bepakolja. Egy 9 éves kislány, Amaarah Mian-Cudmore, azonban boldogan megcsinál még 30 másikat is, ha azok a hajléktalanoknak készülnek.

Amaarah akkor határozta el, hogy szeretne tenni valamit a körülötte élő hajléktalanokért, mikor anyukájával karácsonykor sétáltak Bristol utcáin. A kislány alig bírta nézni, ahogy a téli hidegben az utcán fagyoskodnak – ez az élmény ihlette jótékonysági akcióját. A kislány meggyőzte osztálytársait, hogy rakjanak össze 30 iskolatáskát, többek között meleg zoknikkal, kesztyűkkel és fogkefékkel felszerelve, majd juttassák el ezeket a rászorulóknak. Ezen felül gyűjtést is hirdetett az iskolában, ahová felnőttcipőket, sapkákat, hátizsákokat és hálózsákokat vár, hogy tovább folytathassa az akciót.

A kislány anyukája elárulta, csemetéje teljesen magától találta ki az jótékonysági projektet. „Nagyon büszke vagyok rá,  egyúttal pedig hálás az osztálytársainak és a tanárainak, hogy támogatják.” Amaarah-nak a helyi hajléktalanokat támogató szervezetek is köszönetet mondtak, és remélik, pozitív példája sok követőre talál majd. 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top