nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Túlélőcsomagokkal segít a hajléktalanokon egy 9 éves kislány

Túlélőcsomagokkal segít a hajléktalanokon egy 9 éves kislány

Bemutatunk egy kisiskolást, aki fiatal kora ellenére is sokak számára lehet példa, ha szociális érzékenységről van szó.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A legtöbb kisiskolásnak épp elég, hogy a saját hátizsákját bepakolja. Egy 9 éves kislány, Amaarah Mian-Cudmore, azonban boldogan megcsinál még 30 másikat is, ha azok a hajléktalanoknak készülnek.

Amaarah akkor határozta el, hogy szeretne tenni valamit a körülötte élő hajléktalanokért, mikor anyukájával karácsonykor sétáltak Bristol utcáin. A kislány alig bírta nézni, ahogy a téli hidegben az utcán fagyoskodnak – ez az élmény ihlette jótékonysági akcióját. A kislány meggyőzte osztálytársait, hogy rakjanak össze 30 iskolatáskát, többek között meleg zoknikkal, kesztyűkkel és fogkefékkel felszerelve, majd juttassák el ezeket a rászorulóknak. Ezen felül gyűjtést is hirdetett az iskolában, ahová felnőttcipőket, sapkákat, hátizsákokat és hálózsákokat vár, hogy tovább folytathassa az akciót.

A kislány anyukája elárulta, csemetéje teljesen magától találta ki az jótékonysági projektet. „Nagyon büszke vagyok rá,  egyúttal pedig hálás az osztálytársainak és a tanárainak, hogy támogatják.” Amaarah-nak a helyi hajléktalanokat támogató szervezetek is köszönetet mondtak, és remélik, pozitív példája sok követőre talál majd. 

Metro

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon