nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
A nyolcvanas évek cigicsikkek között tortázó kisfiúja kiborította az egész netet

A nyolcvanas évek cigicsikkek között tortázó kisfiúja kiborította az egész netet

Hajlamosak vagyunk elmerülni a nosztalgiában és elfeledkezni róla, hogy régen sem volt minden olyan fantasztikusan tökéletes. Például lehet, hogy régebben a gyerekek még nem használtak okostelefont, de az is biztos, hogy több káros cigifüstöt lélegeztek be.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ma már cigifüst közelébe sem engedjük a gyerekeket, de a Malboro-reklámok fénykorában még nem csináltak nagy ügyet abból, ha a szülők a gyerekszobában is láncdohányoznak. Arra az időszakra sokszor hajlamosak vagyunk úgy hivatkozni, mint az emberiségnek valamiféle aranykorára, amikor még nem voltak okoseszközök, a gyerekek a jó levegőn szaladgáltak, házi tejet ittak a nagyi vidéki házakban és hasonló dühös-nosztalgikus hangú kör e-mailekben listázott dolgokat csináltak.

Most egy régi fotókat gyűjtő Facebook-csoportba feltöltött kép bizonyítja, hogy azért a nyolcvanas években sem volt minden tökéletes. A képen egy szülinapozó kisfiú látható, aki egy halom cigicsikk és kiürült sörösdoboz közvetlen közelében fújja el az ünnepi gyertyákat.

A több, mint 14 ezer lájkot kapó kép alá rengeteg komment is érkezett: vannak, akik kiakadtak az a cigifüstben ünneplő kisfiú látványától, de azért bőven vannak, akik még mindig aranykorként imádják a cigifüstös időszakot. 

DailyMail

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon