Család

A nyolcvanas évek cigicsikkek között tortázó kisfiúja kiborította az egész netet

Hajlamosak vagyunk elmerülni a nosztalgiában és elfeledkezni róla, hogy régen sem volt minden olyan fantasztikusan tökéletes. Például lehet, hogy régebben a gyerekek még nem használtak okostelefont, de az is biztos, hogy több káros cigifüstöt lélegeztek be.

Ma már cigifüst közelébe sem engedjük a gyerekeket, de a Malboro-reklámok fénykorában még nem csináltak nagy ügyet abból, ha a szülők a gyerekszobában is láncdohányoznak. Arra az időszakra sokszor hajlamosak vagyunk úgy hivatkozni, mint az emberiségnek valamiféle aranykorára, amikor még nem voltak okoseszközök, a gyerekek a jó levegőn szaladgáltak, házi tejet ittak a nagyi vidéki házakban és hasonló dühös-nosztalgikus hangú kör e-mailekben listázott dolgokat csináltak.

Most egy régi fotókat gyűjtő Facebook-csoportba feltöltött kép bizonyítja, hogy azért a nyolcvanas években sem volt minden tökéletes. A képen egy szülinapozó kisfiú látható, aki egy halom cigicsikk és kiürült sörösdoboz közvetlen közelében fújja el az ünnepi gyertyákat.

A több, mint 14 ezer lájkot kapó kép alá rengeteg komment is érkezett: vannak, akik kiakadtak az a cigifüstben ünneplő kisfiú látványától, de azért bőven vannak, akik még mindig aranykorként imádják a cigifüstös időszakot. 

DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top