nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Négyből egy kisiskolás szülei bankkártyáját használja

Négyből egy kisiskolás szülei bankkártyáját használja

Egy új kutatásból kiderült, hogy minden negyedik általános iskolás használhatja szülei bankkártyáját, és sokan még szüleik PIN-kódját is tudják. A szakemberek aggódnak, hogy a gyerekek így nem tanulják meg a pénz értékét.
Avatar
nlc
f Ajánlom

A brit The Sun magazin által közölt kutatásból az is kiderült, hogy a legtöbb szülő vészhelyzet esetére adja gyermekének a bankkártyát, hogy ha szüksége van rá, azonnal pénzhez juthasson. Ugyanakkor a szülők túlnyomó többsége limitet állít be a gyerekek számára. Ettől még azonban a legtöbb általános iskolás rendszeresen használja a kártyát, és nem csak vészhelyzet esetén. 

A kutatók szerint félő, hogy a gyerekek így nem tanulják meg értékelni a pénzt. A kártyahasználat ugyanis könnyen azt a csalóka érzetet keltheti egy általános iskolásban, hogy bármennyi pénz a rendelkezésére áll, és bármit megvehet, még az árat sem kell nézni. 

(Forrás: The Sun)

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon