Család

„Anya, te megetted a kisbabát?” – gyerekek reakciója a testvér érkezésének hírére

Vannak gyerekek, akik állandóan kistestvérért nyúzzák a szüleiket, és vannak, akik teljesen kiborulnak, amikor megtudják, hogy hamarosan kisbaba érkezik a családba. Szülők mesélték el, náluk milyen volt a kistestvér hírének fogadtatása.

Se szeri, se száma az interneten a terhesség bejelentésekor készült szívmelengető videóknak. Egy boldog apa, pláne egy boldog nagyszülő reakciója mindig jól tud esni a lelküknek. Ezúttal azonban egy kicsit mást hoztunk. Szülők meséltek a Whispernek arról, mit szólt a gyerekük, amikor megtudta, hogy testvére fog születni.

Sajnos én magam még nem éltem meg ilyen szituációt, de az egyik barátnőm cuki története egyből eszembe jutott: Anna kisfia 4 éves volt, amikor kiderült, hogy testvére fog születni. Amikor megkérdezte, hogy és most hol van a baba, Anna elmondta, hogy pár hónapig még a pocakjában lakik, és majd nem sokkal a húsvéti nyuszi érkezése után fog megszületni. Bálint erre ránézett a mamája hasára, és így szólt:

„Szervusz, Tótfalusi Bálint vagyok, a testvéred. Ígérem, játszhatsz majd a játékaimmal.”

A most következő történetek között is van hasonlóan imádni való, de azért nem minden sztori gyerek szereplője volt elragadtatva a gondolattól, hogy hamarosan osztoznia kell a nagy becsben tartott legókészletén.

A férjemmel elmondtuk a fiunknak, hogy van egy kisbaba a hasamban. Erre azt kiáltotta: »NEM!« És őrületes hisztit csapott.

 

A férjem és én nemrég mondtuk meg a gyerekeknek, hogy kistestvérük fog születni. Ő lesz az ötödik gyerek a családban. A tinédzser lányom erre felállt, és azt mondta: »Oké, srácok, most már ideje leállni ezzel a gyerek dologgal.«

 

A lányom jó ideje rágta a fülünket, hogy kistestvért akar. Amikor elmondtam neki, hogy terhes vagyok, kitört belőle a sírás, és közölte, hogy már nem akar.

 

Mondtam a lányomnak, hogy rövidesen nagytesó lesz. Mire ő: »Tényleg? Pedig nem is vagy kövér.«

 

A párom elmondta a kisfiunknak, hogy testvére lesz, és a kisbaba a postaládába fog érkezni majd . Erre a fiam  szólt a postásnak, hogy ha jön a baba, inkább vigye egy másik címre.

 

Elmondtam a 3 éves lányomnak, hogy kistestvére lesz, és a baba a hasamban van. Rémülten nézett rám: »Te megetted?«

 

Mondtam a 8 éves fiamnak, hogy hamarosan nagytesó lesz. Elmagyaráztam neki, hogy a babázás drága, úgyhogy egy kicsit vissza kell fognunk a költéseinket. Azt kérdezte: »Meg kell vennetek a babát? Én azt hittem, csak kikakilod.«

 

Amikor a fiunknak elmondtuk, hogy testvére fog születni, azt kérte, vegyünk neki egy játékbabát, hogy addig is gyakorolhasson rajta.

 

Megpróbáltam elmondani a 4 évesemnek, hogy kistesója lesz. Abszolút nem érdekelte.

 

Elmondtam a gyerekeimnek, hogy terhes vagyok. Pár perc múlva odajött a legidősebb lányom, és egy cetlit csúsztatott a kezembe, amin két szó állt: Én is.

 

Elmondtam a kisfiamnak, hogy babát várok, kistestvére lesz. A köldökömre emelte a tekintetét, és azt mondta: »Látom a pici babát! Nagyon cuki!«

 

Elmondtam a kétévesemnek, hogy kistestvére lesz. Azóta egyfolytában puszilgatja a hasamat.

 

És végül, hogy senkiben ne maradjon hiányérzet, hoztunk egy videós összeállítást is a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top