Család

Megvettek egy düledező tanyát, mert csak erre volt pénzük

Nem pénzt, hanem építőanyagot kér segítségként az az öttagú üllési család, amelyik megvett egy romos tanyát, mert csak erre volt pénze.

Tanyafelújításhoz kér segítséget a közösségi oldalon egy üllési család. Nem pénzt, hanem építőanyagot szeretnének, hogy saját kezűleg felújíthassák leendő otthonukat – írja a Délmagyar.

Hajnalka és az élettársa három kislányt nevel, jelenleg a nő anyósáéknál laknak egy szobában öten. Tavaly év végén vették meg az omladozó tanyát, azt mondják, azért, mert csak erre volt pénzük. Ezt a 850 ezer forintot is évekig gyűjtögették.

Az épület falai megrepedeztek, a ház egy része ki is dőlt, cserép is csak a tető egy részén van, így a három szoba mindegyikén ki lehet látni a szabadba. A ház mostani állapotában lakhatatlan.

A terveik szerint a használhatatlan részt lebontanák, hozzáépítenének, hogy legyen konyha, fürdőszoba, és új tetőt kapna a ház. Úgy gondolták, ahogy lesz egy kis pénzük, toldozzák-foldozzák a tanyát, de látták, milyen nehezen megy.

Ezért kértek most segítséget. Nem pénzt, hanem építőanyagot kértek, mert úgy gondolják, ha az megvan, nagy gondjuk nem lehet. Abban bíznak, hogy jövő tavaszra el is készülnek mindennel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top