Család

Szexizmussal vádolják a népszerű áruházat

A tanárnő szerint nem helyénvaló a ruhaüzlet női próbafülkéjének a jelzése.

Claire Griffiths nemrég a Primarkban tett vásárlása során felháborodott a női próbafülkét jelölő tábla miatt. Míg a férfiak próbafülkéjét Mens Fitting Rooms (Férfi próbafülkék) szavakkal jelezték, addig a nőké a Girls Fitting Rooms, vagyis Lány próbafülkék elnevezést kapta. Griffiths szerint ez eleve infantilizálja a nőket, hiszen lányként tekint mindegyikükre. A Primark elnézést kért a „jelzőhiba” miatt, és azonnal korrigálta.  

„Tudom, hogy ezek csak szavak, de szemantikailag helytelen a kiírás. Meglepő, hogy senkinek sem jutott eddig az eszébe, hogy le kellene cserélni. Senki sem gondolja, hogy így helytelen? Azt hiszem, ha fordítva lenne, vagyis a férfiakat jelölnék a fiúk kifejezéssel, akkor jobban feltűnne a többi ember számára is.” 

Forrás: Mercury

A tanárnő szerint egyértelműen mindennapi szexizmusról van szó, ezért kapcsolatba lépett az üzletlánccal a közösségi médián keresztül, ám még nem kapott választ. A Primark szóvivője ezt mondta:

„Tudatában vagyunk a jelzőhibának az áruház próbafülkéinél, azóta orvosolták. A Primark célja, hogy pozitív vásárlási élményt adjon minden ügyfelének, sajnáljuk a hiba által okozott kellemetlenségeket.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top