Család

Munkaerőhiány: van olyan kórház, ahonnan 53 dolgozó hiányzik

A hivatalos álláshirdetések szerint több száz orvost és egészségügyi dolgozót keresnek Magyarországon.

A Közigazgatási Állásportál aktív hirdetései szerint jelenleg 48 településen 293 orvost keresnek – írja a 24.hu. Ezen belül például Nyíregyházán 20 szakorvost. A zalaegerszegi kórházban pedig 26 orvos hiányzik.

Jókora számban keresnek ápolót, védőnőt, asszisztenst és szülősznőt is a magyar kórházak az állásportálon, 57 településen 347 állást hirdettek.

Akárcsak az orvosoknál, viszonylag kevés település között oszlik meg a sok üres állás, csak Budapeten 202 egészségügyi dolgozóra lenne szükség az orvosokon kívül.

A budapesti Uzsoki utcai kórházban kritikus a munkerőhiány, 53 ember hiányzik, ebből 42 ápoló.

A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikán 10 egészségügyi dolgozót keresnek, az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán pedig 11 gyermekápolóra és 2 szülésznőre lenne még szükség.

Vidéken sem jobb a helyzet, a miskolci kórházban 17, Mosonmagyaróváron 15, a kistarcsai kórházban 10, Salgótarjában 8 dolgozót keresnek az álláshirdetések szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top