Család

Hat pilisborosjenői családot károsít meg az épülő autópálya-szakasz

Százmilliókat bukhat alagútépítés miatt az a hat család, akiknek az M0-s autópálya tervezett elkerülő szakaszán áll a házuk.

A hat család pár éve tudta belterületté minősíttetni a szántóként besorolt, de úgy használhatatlan földeket. Most kiderült: ott épül az M0-s autópálya elkerülő szakasza, a nyomvonalon pedig teljes építési és változtatási tilalmat rendeltek el, ezzel elértéktelenítve a földeket.

autó dugó sávlezárás autópálya

Van olyan érintett, akinek elárverezhetik a házát. A föld eladása lenne az egyetlen lehetősége, hogy pénzhez jusson, de szembesülnie kellett azzal, hogy egyetlen forintot sem kap. Nem tudjuk, mi lesz vele, lehet, hogy hajléktalanná válik. Ha nem ott húzzák meg a nyomvonalat, semmiféle anyagi gondja nem lenne” – panaszkodott az egyik tulajdonos, Pálinkás Gyula a Blikknek.

Noha a Pest Megyei Kormányhivatal kisajátítási osztálya szerint a hivatal jogszerűen járt el, az érintett családok közösen ügyvédet fogadtak, hogy kártalanítsák őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top