Család

Ez a svéd lány a semmiből nyert aranyérmet a téli olimpián

Egy eddig ismeretlen svéd lány, Hanna Öberg nyerte a 15 kilométeres biatlonversenyt a 2018-as téli olimpián.

Egy szinte teljesen esélytelen svéd lány nyerte meg a téli olimpia 15 kilométeres női biatlonversenyét csütörtök délelőtt. Hanna Öberget a papírforma szerint nemhogy dobogóra, de még az első 10-be se nagyon várták.

Egyéni versenyeket tekintve Öberg pályafutásának legnagyobb sikere eddig a 2016/17-es szezonban elért 5. hely volt egy világkupafutamon, 7,5 kilométeres távon. A 2017-es világbajnokságon az ugyanezen a távon megszerzett 40. helyezés volt a legjobb eredménye, míg 15 km-en – ahol csütörtökön olimpiai aranyat nyert – csak az 55. volt – derül ki az Index gyűjtéséből.

A svéd Hanna Öberg ünnepel a pódiumon, miután megnyerte a női sílövők 15 kilométeres egyéni versenyét a phjongcshangi téli olimpián az Alpensia Sílövő Központban 2018. február 15-én (MTI/EPA/Christian Bruna)

Hanna Öberg legjobb eredménye eddig a 2016-os junior világbajnokságon szerzett két aranyérem, illetve egy ezüst volt.

A 22 éves olimpiai bajnoknak létezik egy névrokona Svédországban, Hanna Öberg fitneszmodell, aki mintegy 700 ezres rajongói tábort tudhat maga mögött az Instagramon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top