nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Milliomosként szabadulhat a skálás gyilkos

Milliomosként szabadulhat a skálás gyilkos

A rossz börtönkörülmények miatt tart igényt többmilliós kártalanításra a négy ember haláláért felelős Bene László. Büntetése két éve lejárt, azóta félévente felülvizsgálják, szabadon engedhető-e.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A rácsok mögött válhat milliomossá Bene László, a skálás gyilkos. A férfi ügyvédje a Borsnak azt mondta, ügyfele a nem megfelelő börtönkörülmények miatt tart igényt többmilliós kártalanításra.

Az eljárás hamarosan lezárul, várhatóan Bene László számára kedvező döntéssel. Ha megkapja a pénzt, javulnak az életkörülményei, és ezt a feltételes szabadlábra helyezéséről döntő bíróság is pozitívan értékelheti.

A 65 éves férfi 1996-ban kapott életfogytiglant, ami akkor 20 évet jelentett. Először 2016-ban vizsgálták meg a szabadlábra helyezés lehetőségét, s attól kezdve ezt félévente felülvizsgálják.

Ügyvédje szerint Bene a börtönben szociális munkás tanfolyamra jár, és jeleskedik a tanulásban, ha kiengedik, új szakmájában helyezkedne el. Kérdés, mennyire reális lehetőség a szabadulása.

A jogszabályok ugyanis lehetővé teszik, hogy akár élete végéig bent tartsák. A többszörös rablógyilkos elfogása idején többször elmondta, nincs lelkiismeret-furdalása, sőt élvezte, hogy élet-halál urai voltak társával. Másrészt sosem kért bocsánatot az áldozatai családjától.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon