Család

Legjobb barátja mindenben segíti a vak golden retrievert

A négyéves kutyusnak durva fertőzés után kellett eltávolítani szemeit, de azóta szerencsére saját vakvezető kutyát kapott!

A Jake névre keresztelt golden retrievert kölyökkorában diagnosztizálták epilepsziával, majd a kutyust száraz szemei kezdték gyötörni. Az állat olyan sokat dörzsölte szemét, hogy aztán irritáció alakult ki, amiből súlyos fertőzés lett, így a kutyának végül mindkét szemét el kellett távolítani.

Jake gazdái nagyon megijedtek, mit fog kezdeni magával a vak kutyus, ezért beszereztek mellé egy saját vakvezető kutyát, Addie-t! A kétéves golden retriever mindenben segíti a most négyéves Jake-et, akinek még szemei helyét is sokszor anyáskodva nyalogatja. A kutyák gazdái még egy csengőt is raktak Addie-re, hogy Jake mindig tudja merre jár, és így sose keveredjen el legjobb barátja mellől.

A kutyák nemcsak egymás társai lettek, Addie abban is segít Jake-nek, hogy teljes, boldog életet tudjon élni. A kutya két éve veszítette el látását, és gazdáinak meggyőződése, hogy Addie társasága adta vissza neki függetlenségét, magabiztosságát és jókedvét!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top