Család

Fölöslegesen műtötték meg a 7 éves Benett agyát

Az orvos állítólag kétszer is rossz diagnózist állított fel, és fölöslegesen műtötte meg a kisfiút. A szülők feljelentést tettek, és perelnek.

Egy neves orvos kétszer is félrediagnosztizált egy kisfiút, és feleslegesen végzett el rajta agyműtétet – állítják a most 7 éves Benett szülei.

A Blikk cikke szerint a fiú oxigénhiánnyal született a 31. hétre, négy hónaposan pedig feltűnt, hogy lassabban fejlődik, mint kortársai. A szülőknek egy neves vidéki orvos budapesti magánrendelését ajánlották.

A doktor kisfejűséget állapított meg, és azt mondta, Benett agya nem fejlődik, a betegségre nincs gyógymód. Négy évvel később mentek vissza az orvoshoz, amikor terjedt a brazíliai Zika-vírus, és rengeteg kép jelent meg a kisfejűséggel született gyerekekről. A szülők úgy látták, azok a kicsik egyáltalán nem hasonlítanak Benettre.

Az orvos ezúttal koponyacsontosodási zavart állapított meg, amit meg kell operálni. Benettett megműtöttét, de állapota nem javult.

A szülők felvették a kapcsolatot egy erre a betegségre szakosodott amerikai orvossal, és kiderült: mindkét diagnózis téves volt, Benett agyműtétje feleslegesen és szakszerűtlenül történt meg. Ráadásul az édesapa szerint az operáció után fia viselkedési problémái és fejlődési visszamaradása tovább fokozódtak.

Benett jövőre iskolába készül, de testmozgásán és értelmi képességein is javítani kell még. A szülők büntetőfeljelentést tettek az orvos ellen, kártérítésért perelnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top