Család

Harci kutya tartja rettegésben Halmajugrát

Kutyákat tépett szét, és emberekre támadt a szabadon kószáló staffordshire terrier a faluban. A helyiek alig mernek kimenni a kertbe, az ebet pedig nyolc hónapja nem sikerült befogni.

Tavaly június óta kóborol Halmajugrán egy fekete-fehér staffordshire terrier és egy tigriscsíkos pitbull. A falubeliek rettegnek a kutyáktól – írja a Heol.hu.

Az egyik család elmesélte, hogy a kutyájukat az udvarukon támadta meg a két harci kutya. Hiába vitték állatorvoshoz, nem tudták megmenteni. Egyszer még a férfira is rárontottak munkából hazafelé menet, de be tudott menekülni a házba.

A kiküldött gyepmester a pitbullt azóta befogta, de a másik kutya továbbra is szabadon járkál. A helyiek alig mernek kimenni a kertbe, féltik a gyerekeiket. Az egyik férfi éppen a szétszaggatott kerítését ellenőrizte, amikor a kutyájára támadt az eb, majd mikor megpróbálta megvédeni kedvencét, nekirontott.

Egy idős nő kedvencét az udvarban tépte szét a harci kutya, állítólag egy lovat is megtámadott. A falubeliek nem értik, miért közlekedhet még mindig szabadon a veszélyes állat. Egyelőre nem sikerült befogni az ebet, pedig több helyen csapdát állítottak neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top