nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ezért okozhat problémát a párkapcsolatodban a Facebook

Ezért okozhat problémát a párkapcsolatodban a Facebook

Ha eldobnánk egy követ, eltalálnánk vele egy tucat Facebook-felhasználót manapság. Egyértelmű, hogy párok is lennének köztük.
Avatar
K.G.
f Ajánlom

Remek dolog, hogy az összes volt osztálytárssal kapcsolódhatunk a Facebookon, megnézhetjük mindenkinek a kisbabáját és azt, hogy merre utazgatnak. De közben oda kellene arra is figyelnünk, hogy milyen hatással van a facebookozás a párkapcsolatra. Lianne Avila családterapeuta, házassági tanácsadó szerint rögtön öt oka is van, miért káros a sok közösségi oldal a párkapcsolatokra.

1. A túl sok facebookozás párkapcsolati problémákhoz vezethet

Féltékennyé teheti a párodat, főleg, ha egész nap mások posztjai alá kommentelsz ahelyett, hogy vele foglalkoznál. Arról nem is beszélve, ha megtudja, hogy kapcsolatot tartasz a Facebookon az exeiddel, sőt még a közös képeket is megtartottad az albumok között. Úgy érzi, kihagyod az életedből, miközben szeretne az első helyen állni nálad a fontossági sorrendben.

2. Nagy vitákhoz vezethet, ha túl sokat osztasz meg magatokról

Lehet, hogy a párod nem tartja annyira izgalmasnak, ha kiposztolsz róla egy képet, vagy azt szeretné, ha maradna magánéletetek, és nem beszélnéd ki az ismerőseiddel a kapcsolatotokat.

facebook párkapcsolat hatások

Ha az ágyban is a Facebookon lógsz, akkor észre sem veszed, hogy a párod közeledni szeretne feléd.

3. Hatással lehet az intimitásra

Ha este, az ágyban is a Facebookon lógsz, akkor jó eséllyel észre sem veszed, hogy a párod közeledni szeretne feléd vagy csak beszélgetésre vágyik. Ráadásul még az alvásritmusodat is befolyásolhatja hosszútávon, ha a telefonoddal kelsz és fekszel.

4. A féltékeny partner manipulálásra is használhatja a Facebookot

Az agresszió egy formájára is használhatja a párod a Facebookot, ha épp nehéz szakaszban van a kapcsolatotok. Posztolgat róla, milyen jól érzi magát másokkal, idegen nőről rak fel fotót… Ha úgy érzi a párod, hogy ilyen játszmákra van szüksége, akkor érdemes alaposan átbeszélni a kapcsolatotokat.

5. Komoly félreértésekhez vezethet

Észreveszel egy fotót, amit egy közös barát tesz ki, és rajta van a párod is, miközben te azt hitted, hogy dolgozik. Nyilván mérges leszel, pedig lehet, hogy félreértés van mögötte, de az alaphangulatot máris megteremtette a fotó a következő találkozótokhoz.

Semmi sem maradhat titok a Facebookon, bármit posztolsz, egy rakás ember fogja látni. A megoldás az, hogy alaposan átgondolod, milyen tartalmakat osztasz meg másokkal. És persze ne nyomkodd állandóan a telefonodat, mert abban biztos lehetsz, hogy azzal kárt teszel a párkapcsolatodnak.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon