Család

Ezért egyeztem bele, hogy a lányom legközelebb tökön rúgja a fiadat!

Meglepően őszinte és szókimondó írás egy olyan anyukától, akinek hatéves kislánya a minap azzal jött haza az iskolából, hogy piszkálják az osztálytársai.

Tavaly, amikor a lányom még csak ötéves volt és óvodás, a legjobb barátnőm, Ashley Fuchs írt egy cikket arról, hogy megengedte, hogy lánya megverje az őket piszkálókat. Amikor a cikket olvastam, arra gondoltam, messze van még az idő, mikor nekem és az én lányomnak szembe kell néznünk ezzel. Nagyobbat nem is tévedhettem volna!

Ezzel kezdődik Mandi Castle írása, amit a közelmúltban osztott meg a Scary Mommy oldalán, és amiben arról ír őszintén, miért adott engedélyt hatéves kislányának, hogy megüsse azokat, akik piszkálják őt. „Egyik nap elmentem érte a suliba és együtt sétáltunk hazafelé, mikor kibökte, hogy zaklatják őt a fiúk.

Mandi azt írja, nem szereti a „zaklatás” szót, mert úgy véli, sokszor nem abban az értelemben használják, ahogy azt kellene, másrészt azt is pontosan tudta, hogy kislánya hajlamos túldramatizálni a vele történteket. „A dolog azonban csak nem hagyott nyugodni, ezért amikor vacsora közben újra felhozta a dolgot, megkértem, mondja el pontról pontra, mi történt vele.”

zaklatás önvédelem

Kép forrása: Mandi Castle

Ekkor derült ki, hogy a kislányt nemcsak kergették a fiúk a játszótéren, hanem rá is csaptak a fenekére, és amikor a lány arra kérte őket, hogy hagyják abba, a fiúk kövérnek és butának nevezték őt. „Amikor a történet végére ért, éreztem, hogy a düh csak úgy forr bennem. Mielőtt teljesen kiakadtam volna, megkérdeztem a lányomat, mit csinált ezután. Elmondta, hogy szólt a tanárnak, aki rá is szólt a fiúkra, de azok csak nem hagyták békén őt. Továbbra is piszkálták. Minél többet mondott, én annál dühösebb lettem.”

Az anyuka elmondta a kislánynak, hogy elfogadhatatlan, ahogy a fiúk viselkedtek vele, és megdicsérte azért, hogy ezt jelezte a tanárának is. A pici lány azonban ahelyett, hogy büszkén kihúzta volna magát, lehajtott a fejét, és azt válaszolta: „Holnap, azt hiszem, el fogok bújni előlük.” És ez volt az a pont, ahol Mandi úgy érezte, be kell avatkoznia.

NEM. Ez a két fiú nem fogja elrontani a szünetedet! Ha ugyanígy piszkálnak holnap, rájuk szólsz határozottan, hogy vegyék le rólad a kezüket. Ha továbbra is piszkálnak, szólsz a tanárnak. É ha ezek után még mindig nem hagynak békén, akkor megengedem, hogy rálépj a lábukra, vagy megrúgd őket. Akár tökön is. Ha emiatt bajba kerülsz, mondd meg a tanárnak, hogy hívjon fel engem.

Mandi azt mondja, inkább vállalja az iskolai következményét lánya viselkedésének, mint hogy eszköztelenül engedje őt zaklatói közé. „Igenis joga van megvédeni magát, ha zaklatják, és szeretném, ha ezt már most tudatosítaná magában. A hozzám hasonló szülőknek pedig azt üzenem, a mi felelősségünk az, hogy a gyerekeink megtanulják, nem érinthetnek meg akárkit, akárhol, akármikor. Ha pedig erre nem vagytok képesek, akkor fogadjátok el, hogy a lányom meg fogja védeni magát úgy, ahogy ő azt a legjobbnak érzi. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy tökön rúgja a fiadat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top