nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
3000 kutyáról gondoskodik ez a család

3000 kutyáról gondoskodik ez a család

A tajvani menhely a lehető legjobb hely, ahová a hányatott sorsú kóbor kutyák kerülhetnek!
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Egy igazi kutyaimádó számára egy álom a tajvani Hsu család valósága, vagyis hogy nap mint nap ezer meg ezer cuki kutya szaladgáljon az ember körül. A család kezdetben csak pár kutyát vett magához, majd léptek egy nagyot, és saját menhelyet alapítottak – mára pedig csaknem 3000 kutyusról gondoskodnak.

És persze nem csak ők: kezdeményezésükhöz rengeteg önkéntes és állatorvos csatlakozott, így a menhely nemcsak fedelet nyújt a kóbor kutyák feje fölé, hanem teljes körű ellátást és, ha szükséges, rehabilitációt is. Ha egy kutya paralízissel vagy hiányzó végtaggal kerül a menhelyre, akkor is megkap minden esélyt a felépülésre – ez különösen hangsúlyos, hiszen Tajvan az első olyan országok közé tartozik, ahol betiltották a kóbor kutyák elaltatását.

Az egészséges kutyusok pedig gazdira is könnyebben lelnek – a gazdik pedig gyakran az önkéntesekből válnak, vagy épp fordítva, egy látogatót annyira megérint a hely szelleme, hogy ő is beáll a közösségbe. 

The Dodo

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon