Család

Szétültetik a családokat a fapadosokon, ha nem fizetnek pluszpénzt

Egy brit vizsgálat szerint helybiztosítás nélkül minden ötödik utas nem utazhat a családja vagy a barátai mellett a repülőn. A fapadosokon még rosszabb a helyzet.

Egyre elterjedtebb az a gyakorlat a légitársaságoknál, hogy csak pluszpénz fejében lehet ülőhelyet választani a repülőgépeken. Így nem ritka, hogy a családok vagy a barátok nem tudnak együtt utazni.

A brit repülési hatóság vizsgálatot indított, és kiderült, hogy az utasok mintegy 137 milliárd forintot fizetnek összesen egy évben azért, hogy együtt ülhessenek a szeretteikkel.

Akik nem hajlandók extra pénzt fizetni, azokat az esetek ötödében szét is ültetik. A fapados légitársaságoknál pedig minden harmadik nem fizető utas így jár.

Bár 2016-ban elfogadtak egy törvényt, amely szerint a 13 éven aluliakat a szüleik vagy kísérőjük mellett kell leültetni a repülőgépeken, a szabályozás még nem került át a gyakorlatba.

A Ryanair szóvivője azt mondta, náluk csupán 2 euróba kerül a helybiztosítás, a gyerekeknek pedig ingyen biztosítják, hogy a szüleikkel lehessenek.

Egy légi utazások miatti kártérítésekkel foglalkozó cég vezetője azt mondta: a légitársaságok helybiztosításra vonatkozó üzletpolitikája nem elég világos, ezért szigorúbb szabályozásra van szükség. Az szerinte elfogadhatatlan, hogy a félretájékoztatással milliókat keresnek a vállalatok.

(New York Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top