Család

Egy 200 kilós krokodilt tart háziállatként a család

Gazdája rendszeresen mossa a 2,7 méteres krokodil fogait.

Egy 200 kilós, 2,7 méteres krokodilt tart háziállatként egy indonéz család Nyugat-Jáva tartmányban. Gazdája, Muhammad Iwan 1997-ben, 25 centis bébikrokodilként vásárolta meg egy halásztól, mindössze nagyjából 500 forintnak megfelelő összegért. A hüllő a Kojek nevet kapta, és azóta is békében él együtt a családdal, soha nem bántotta egyiküket sem.

A szelíd krokodil már régóta sztárnak számít hazájában, rengetegen látogatnak el a családhoz, hogy találkozhassanak vele. A közösségi médiának köszönhetően pedig mostanában a világ minden táján ismert lett.

„Úgy néz ki, mint egy szörnyeteg, de nagyon szeret emberek között lenni. Szeretem a krokodilokat, és sokat foglalkozom Kojekkel, azt hiszem, úgy tekint rám, mint az apjára. Remek háziállat – mondta Muhammad Iwan. – Az ellátása nem túl különleges. Hetente egyszer kitisztítom a vizét, ápolom a bőrét, és megmosom a fogát.”

Kojek naponta 1,5-5 kiló aranyhalat eszik meg.

Online hírnevének köszönhetően újabban amerikai, ausztrál és európai turisták is látogatják a krokodilt. Akadt, aki nem elégedett meg néhány közös fotóval, inkább 1 milliárd indonéz rúpiát, vagyis mintegy 18 millió forintot ajánlott az állatért. Muhammad azonban nem hajlandó eladni Kojeket, hiszen családtag.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top